Recunostinta unui primar pentru cei care l-au votat

Articol din categoria: atitudini

In Braila anului 2011, copiii ingheata in scoli pentru ca cei de la CET au ales sa opreasca furnizarea de agent termic in oras. Niste datorii acumulate de-a lungul timpului au condus la aceasta masura extrema. Nu vorbesc acum despre consumatorii casnici, ci despre institutiile brailene. Punctual, scolile.

Ieri m-am dus sa imi iau nepoata de la scoala, sa-i fac o surpriza. Numai ca surpriza mi-a facut-o ea cand a iesit de la ore vanata la fata si la maini, de frig. Mi-a povestit ca nu mai au caldura si ca trebuie sa stea cateva ore pe zi la scoala cu gecile pe ei scotand abur pe gura. Am ramas fara cuvinte si am zis ca nu se poate asa ceva in 2011.
Mai apoi m-am interesat care e cauza si de ce a trebuit sa se ajunga la astfel de masuri. Am aflat ca intr-adevar CET-ul are probleme mari cu finantarea si situatia era cunoscuta de vreo 2 ani. Timp in care conducerea orasului ar fi putut lua unele masuri pentru a evita nenorocirea ce se prefigura. Ei bine, pe ei i-a durut fix in paispe, au mers pe burta pana s-au trezit pusi in fata faptului implinit. Nici in ceasul al 12-lea nu incearca sa reglementeze cumva treaba, sa caute alternative pentru incalzirea scolilor sau sa cumuleze mai multe scoli in cele care au sistem de incalzire propriu.

Acum, eu daca as fi parintele unui copil care vine inghetat de la scoala, in secunda doi as alerta serviciile sociale si as da in judecata responsabilii pentru lucrul asta. Incepand de la primar. Pentru ca principala lui indatorire este sa asigure binele si prosperitatea comunitatii care l-a uns in functie.

Dar, cum la Braila patroneaza retardismul si incompetenta, la nivel de conducere a consiliului judetean, primar si cine mai e pe acolo, nu cred ca se va indrepta ceva prea curand. A, si mai sper ca locuitorii urbei se vor lecui de culoarea rosie care ii obsedeaza de ceva ani.

0 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    de-o fi rosu, portocaliu sau mai stiu eu ce culoare le nascoceste mintea, sa isi faca treaba pt. care sunt pusi acolo. si inca ceva, sa nu uite ca nu noi suntem angajatii lor, ci ei ai nostri, ca noi i-am pus pe scaune!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.