Moartea operatorilor de telecom. O problemă de timp?

Articol din categoria: economics

Stăteam la poveşti cu doi prieteni şi ne întrebam pentru cât timp o să mai avem nevoie de o cartelă SIM oferită de un operator de telecom în telefon. Pentru că deja avem toate soluţiile necesare evitării unui abonament sau unei cartele prepaid. Avem skype şi viber pentru apeluri, avem whatsapp şi servicii de instant messaging pentru mesaje, avem aplicaţii de mobile pentru reţelele sociale.

Teoretic, chiar de acum, dacă avem o conexiune la internet prin wifi, nu mai avem nevoie de operatorul de telecom cu care avem un contract. Întrebarea este când va veni momentul în care vom avea acces nelimitat la o conexiune wifi sau la o altă tehnologie care să ne permită să folosim oricând şi oriunde cele enumerate mai sus fără să ne mai trebuiască apelurile, mesajele şi traficul de internet oferit de un operator de telecom.

Oare când va veni momentul în care cei de la Apple sau cei de la Google sau Microsoft vor veni cu o contraofertă? Cât timp va mai trece  până când unul dintre principalii producători sau provideri de soft vor spune că utilizatorii lor vor putea comunica liber între ei, cu ajutorul unei tehnologii special concepute?

Sincer, eu aştept cu mare interes momentul în care giganţii telecom şi-o vor lua în freză. Mai ales pentru serviciile de customer care sunt jalnice şi pentru tupeul pe care îl afişează de ceva vreme încoace.

11 comentarii Adaugă comentariu

 1. #2 Comentariu nou

  Deocamdata operatorii de telecom sunt tatici la capitolul acoperire trafic de date. Mi-as fi dorit ca tehnologia WiMax sa se dezvolte mai repede. Din fericire Google face niste lucruri bune in State prin Fiber.

 2. #3 Comentariu nou

  Probabil atunci cand rutere-le wifi vor fi integrate in becuri si prize si open nu parolate 😉 … iar securitatea va fi una „integrata si transparenta” si ptr cei care care downladeaza free mp3 si dau click pe tot ce misca pe ecran 😀

 3. #4 Comentariu nou

  Nu vor muri, dar cu siguranta vor fi mult mai decenti in ceea ce priveste tariful practicat.
  La noi inca se plateste abonarea. Adica si daca nu beneficiezi de niciun minut, platesti daca ai abonament.
  Au ajuns cartelele Prepay sa fie cu mult mai avantajoase decat abonamentele. O anomalie, cred eu.

 4. #5 Comentariu nou

  Abonamentele de telefonie mobila sunt inca foarte scumpe se profita foarte mult de abonati. Am un abonament de 8 ani de zile deja si sunt foarte dezamagita. Primul pas va fi sa imi inchei si eu contractul de abonament si sa trec la cartela. Astept cu nerabdare ziua in care vor disparea operatorii de telefonie mobila si se va trece la un alt nivel.

  • #6 Comentariu nou

   Subscriu cu Diana … si ca idee din proprie experienta: acum 2 luni am luat o cartela de internet, doar internet de la COSMOTE : un rahat, a 2-a zi am renuntat la ea si i’am dat’o fratelui meu, ca el are rabdare si un telefon mai fara „pretentii” 🙂

 5. #7 Comentariu nou

  Rabdare, toate la timpul lor…cred ca suntem milioane care avem boala pe operatori…Thank God for whatsapp!

 6. #8 Comentariu nou

  nimni nu vrea moartea pacatosului ci indreptarea lui. cam asta e si cu operatorii telecom. vad ca nu sunt singurul care trece pe cartela din iarna asta.

 7. #9 Comentariu nou

  Poate când și internetul va fi gratuit sau distribuit la un preț simbolic. Asta cred că se va întâmpla când vreo duzină de sateliți vor prelua acest serviciu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.