Coincidență sau nu, în fiecare an, în martie, în întreaga lume se sărbătorește deja celebrul St Patrick’s Day, adică ziua Sfântului Patrick pe rit irlandez, adică ziua când se ciocnesc cam 13 milioane de pints de Guinness, pe tot globul.

Înainte să trecem mai departe, e foarte important să știți că la ciocnitul pint-ului se spune Slainte! nu carecumva să ziceți ca britanicii, că veți avea 7 ani de ghinion și bere caldă.  Pronunția corectă e așa:

Acum, revenind la lucrurile care ne interesează cu adevărat, vă anunț că anul ăsta nu va exista un party special pentru marea sărbătoare cu verde, trifoi și Guinness. Asta e, trebuie să ne adaptăm situației, n-avem ce face, astea sunt vremurile. Nu a fost ușoară decizia, dar nu s-a găsit altă soluție. Nu poți face petrecerea pe stadionul național ca să încapă toți cetățenii, așa că anul ăsta vom avea 5 petreceri în stil irlandez.

Începem pe la 20:00 la The Harp, la Unirii. Apoi ne plimbăm prin tot centrul, pe la Killkenny, pe la St Patrick, pe la Primus și la Terminus. And repeat. Pănă fie rămânem fără bere, fie până răsar zorii și se închid locațiunile cu pricina.

Sâmbătă, 17 martie. Looks like a #goodtime #for #guinness!

Dacă mă vedeți prin oraș, mă puteți trage de mânecă. Nu cred că vă dau de băut, dar putem măcar ciocni! Noi o să fim ditamai gașca, cred că deja am sărit de 20 de anunțați.

O listă cu ciudățenii despre irlandezi am tot scris aici.

Colegii din provincie, în Cluj puteți să faceți selfie cu Zicu și Florica și în Timișoara cu Oltea și Sîrb! 

 

Slaaaaaaaaaaaaaaaaainteeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!