Românii din diaspora care îşi doresc să pornească o afacere în România se pot înscrie la un curs complex de antreprenoriat, fie că vor să se întoarcă în ţară sau vor să coordoneze afacerea de la distanţă. Cursul, împărţit în 8 teme educaţionale, este realizat de echipa Impact Hub Bucureşti, oferit de Ro-Win şi se va desfăşura exclusiv online.
Pe parcursul a trei luni (martie – mai), cursanţii vor învăţa să realizeze un plan de afacere, cum să facă primii paşi în relaţia cu furnizorii şi reţelele de distribuţie şi cum pot trece peste dificultăţile birocratice.
Cele 8 teme ale cursului sunt:
1. De la idee la start-up; 2. Primii paşi; 3. Management operaţional; 4. Marketing şi promovare; 5. Managementul financiar; 6. Managementul echipei; 7. Strategia de lansare a afacerii; 8. Sustenabilitate & Egalitate de şanse şi vor fi abordate pe parcursul a 12 module.
Cursul debutează miercuri, 14 martie, cu modulul introductiv “Planificarea afacerii & sustenabilitate”. Înscrierile sunt deschise la adresa https://www.ro-win.ro/curs-online-de-antreprenoriat/, fiind disponibile 300 de locuri pentru românii din diaspora. Pentru a se putea înscrie la curs, cei interesaţi trebuie să facă dovada că îndeplinesc criteriile de eligibilitate ale proiectului.
Cele 12 module vor fi transmise live prin platforma de curs, astfel încât participanţii vor putea pune întrebări legate de specificul afacerii lor în timp real. Pentru cei care se înscriu după 14 martie sau care vor să parcurgă din nou informaţiile, vor fi disponibile şi înregistrări ale fiecărei şedinţe.
Toti absolvenţii vor putea opta să-şi înscrie planul de afaceri construit pe parcursul celor 3 luni în concursul de proiecte iniţiat de Ro-Win ca parte a programului de finanţare europeană nerambursabilă Diaspora Start-up. 36 dintre absolvenţii cursului vor primi granturi a câte 35.000 de euro, la care se se adaugă servicii de mentorat şi consiliere în valoare de peste 10.000 de euro.
Mai multe detalii sunt disponibile la adresa https://www.ro-win.ro/curs-online-de-antreprenoriat/
2 comentarii Adaugă comentariu
Am fost si e antreprenor in Romania. A fost bine pana la un moment dat cand m-am hotarit sa plec si sa las totul in urma pentru a o lua de la zero.
Ideea e ca oamenii cu initiativa nu pleaca din rro pentru ca nu au bani sau pentru ca ar fi viata foarte grea din punct de vedere financiar. Pleaca pentru ca nu ii mai suporta pe cei din jur si pe cei pe care cei din jur ii aleg sa le fie conducatori. Pleaca pentru ca s-au saturat de mitocaniile romanesti, de refuzul oamenilor de a imbratisa valorile lumii moderne etc. Si, pentru ca indiferent de bunele tale intentii pe care le ai ca antreprenor, statul iti da doar doua solutii: fie pleci, fie te lasi calcat in picioare si umilit.
Se intorc inapoi capsunarii si poate oamenii fara discernamant ori cei care traiesc inca intr-o lume de vis si isi imagineaza ca pot schimba ceva. Trece insa si perioada tineretii insa si chiar daca revii, te intorci de unde ai venit. Odata ce ai trecut peste varsta poeziilor, iti dai seama ca singurul loc din Europa in care nu iti poti intemeia o familie este rro.
Come on man! Orice om intreg al cap stie ca in ziua de azi sa deschizi un business in Romania e sinucidere curata. Unii dintre noi au invatat treaba asta „the hard way”.