De vreo 6 luni telefonul din buzunar este un Oneplus5. Da, știu, data leaks și altele. Cine poate înțelege că nu există 100% privacy și intimitate și datele noastre oricum sunt leaked într-un fel sau altul, către un terț sau altul,poate rămâne pentru mai departe. Cine e cu conspirația, să se ducă prin alte părți.

Revenind.

De vreo 6 luni mă dau cu Oneplus 5. Unul dintre argumentele care m-au convins că asta îmi trebuie au fost cei 8Gb de RAM. Am văzut în trecut ce se alge de telefoanele cu 1 sau 2Gb de RAM, după 6-8 luni de frecat intens, așa că am zis să nu mai risc.

Apoi au venit în cascadă, procesorul, cei 128Gb de spațiu și faptul că are un android naked, fără zeci de aplicații și suite native ale producătorului care nu fac decât să îngreuneze funcționatul și să aștepți update-urile de Android ca pe sfintele moaște.

Ca idee, eu am primit Android 8 undeva înainte de sărbători, dacă țin bine minte. Văd acum că e super sărbătoare între utilizatorii de alte device-uri, că le-a venit și lor Android 8. În martie!

Bateria ține cam 2 zile, dacă îl folosești normal, dacă te dai cu el la full speed, ca mine, ține cam 24-28 de ore.

Acum aștept să vină Oneplus 6 și să-l iau, ca pe acesta să-l pasez Marianei.

Și da, m-a încântat foarte tare că m-a costat 550 de euro cu tot cu transport până acasă. Liber de contract, fără abonamente și alte obligații. Cam jumătate dintr-un iphone X, dar cam cu aceleași performanțe. Mai puțin la display, unde să zicem că e mai mișto iPhone și că nu e subacvatic.

Inclusiv la cameră, bate cam tot de pe piață, in categoria lui. Pe testate și probate. Poate doar camera aia wide de pe LG G6 să fie un pic mai mișto.

Repet, jumătate din bani. Într-adevăr, nu e un telefon cu care să-i iei ochii lu pisi în club, dar eu sunt mai mult decât happy cu el.

Și este peste orice alt telefon cu android de pe piață. Întrebați orice utilizator de Oneplus dacă ar schimba telefonul pe altul disponibil pe piață.