Câteva idei interesante despre angajații în vârstă

Articol din categoria: andreiu

Răsfoind prin internet am dat de un articol interesant, care prezintă niște rezultate de studii cel puțin interesante, cred că mai ales pentru noi, cei din România, care avem o problemă când vine vorba de angajat persoane trecute de 55 de ani.

Studies have shown that employers assume older applicants are less creative, less productive, slower mentally and more expensive to employ than early- or mid-career employees.

But Peter Cappelli, a management professor at the Wharton School of business and coauthor (with former AARP CEO Bill Novelli) of the 2010 book Managing the Older Worker, has looked more closely at these stereotypes, pulling together research from fields like economics, demography and psychology. What he determined: Virtually none of them holds up.

When it comes to actual job performance, Cappelli says, older employees soundly thrash their younger colleagues. „Every aspect of job performance gets better as we age,” he declares. „I thought the picture might be more mixed, but it isn’t. The juxtaposition between the superior performance of older workers and the discrimination against them in the workplace just really makes no sense.”

Older workers also score high in leadership, detail-oriented tasks, organization, listening, writing skills and problem solving — even in cutting-edge fields like computer science.

 

Cumva, e o realitate prezentată conform cu actualitatea. Pentru că și noi, cei tineri, pe măsură ce avansăm în vârstă devenim mai maturi, mai statornici, mai responsabili. Eu în curând ating recordul de longevitate la actualul job. Și nu mă gândesc să-l schimb prea curând.

Dacă mai luăm în calcul și experiența și expertiza pe care o dobândim odată cu vârsta, rezultă că nu avem motive temeinice pentru a nu acorda o șansă și celor trecuți de 55 de ani.

Proiectul „Fii activ la orice vârstă!” este implementat de ANOFM în parteneriat cu Rusu & Borţun Consultanţă şi SYSTEM & NETWORK SOLUTIONS, şi este finantat prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Am batut si eu recordul la actualul job in market research si ma gandesc pozitiv ca nu am de ce sa plec de la job, atata timp cat media de varsta creste in fiecare an. totusi sper ca peste 20 de ani ori sa ma tina in domeniu (cum a tinut atatia) ori sa imi gasesc un job. ma bucur ca a inceput initiativa asta, sper sa se perfectioneze pana (sper sa nu) ajung sa ma bucur de ea…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.