O problemă care mă macină de multă vreme este ciocnitul de la masă, acasă sau în oraș, nu contează.
Avem cu toții în grupul de prieteni oameni cărora le place să dea noroc la fiecare gură de bere pe care o iau. Și e de prost gust să îl refuzi, că nu apreciezi sincer și la adevărata valoare intenția și aprecierea lui. Cel puțin în mintea lui.
Eh, problema e alta, văzută din punctul meu de vedere, și se referă la scopul pentru care ne-am adunat la crâșmă. Să bem o bere! Mă rog, câteva beri, că doar pentru o bere nu iese nimeni din casă. Ah, perfect de acord, dăm noroc o dată și apoi putem doar ridica halba și bea nestingheriți. Pentru că la fiecare ciocneală de halbe, se pierd vreo 10 secunde prețioase, mai ales dacă e masă mare și trebuie să te întinzi să ajungi și la cei din capătul opus.
Încă o soluție, pentru a eficientiza procesul și a conserva resursele ar fi să dăm cu pint-ul de masă și să ne vedem de treabă. E un fel de conductivitate de la fizică, aplicată la băut. Se presupune că dând de masă dai noroc cu fiecare om, prin propagarea undei de șoc.
Așa că domnilor, haideți să ne stabilim obiectivele dinainte de a ieși, să știe lumea cu ce așteptări iese din casă:
Ieșim să ciocnim niște beri sau să bem niște beri?
Greșesc?
0 comentarii Adaugă comentariu
true story. o dată, la prima bere, și apoi gata.
Obiceiul cu ciocnitul des se datorează unor influențe slave (rușii ciocnesc la fiecare rând – http://goo.gl/Qjrzkv), numai că s-a pierdut ideea toastului pentru ceva.
Altfel, de acord cu tine.
astia cu ciocnitul sunt pe acelasi nivel cu aia care se pupa cand se intalnesc
mai degraba m-as pupa decat sa tot ciocnesc
O dată și gata. Sau o ridici un pic în sus și faci semn cu ea, dar nu mai ciocnești.
exact
Nu trebuie sa ciocnesti pentru fiecare picatura de bere…