Animax maltratează animalele în mall dar dau sfaturi despre cum să le îngrijești

UPDATE: După o discuție cu cei de la Animax am reușit să găsim o cale de soluționare a problemei: am scos bulldogul francez de acolo, i-am găsit deja familie, iar restul cățeilor de acolo urmează și ei să fie dați spre adopție. Un pas mic, sperăm că lucrurile vor evolua în bine!

jackie

 

Am mai abordat o dată problema asta, dar din alt unghi, din cel al ONG-urilor care nu fac nimic pentru a stopa flagelul ăsta de vândut animale în mall.

Acum am ceva cu cei de la Animax, care sunt niște lupi moraliști perfecți. Au un blog foarte mișto, bine contruit, cu informații utile, clare, despre cum să ai grijă de câinele tău, de ce boli să îl aperi, la ce să ai grijă când crește și așa mai departe. Chiar bun blogul, bravo 10.

Spicuim :

 • Joaca este unul dintre obiectivele importante de care trebuie sa tinem cont atunci cand iesim cu animalele in exteriorul locuintei. Cel putin o data pe saptamana animalele ar trebui sa fie duse in locuri deschise, cum sunt parcurile unde suprafata mare permite cainelui sa se joace in voie si in siguranta. Parcul ii da cainelui sentimentul de libertate de care animalele crescute in casa au foarte mare nevoie.

În același timp, în magazinul din centrul comercial Vulcan, printre mulți alți câini, se află și un pui de french bulldog, femelă, născută pe 02 iunie 2016. Adică face imediat 6 luni și este ținută în acvariul ăla, fără spațiu, fără parc, fără nimic.

E deja un pic mare, dacă mai stă acolo o lună două deja e greu de educat și adaptat cu oameni și copii. La cât mă pricep eu la câini, obiceiul de a sta cu oameni și a socializa afară se cam face în fragedă pruncie.

Una dintre explicațiile pentru care potaia se află acolo este că prețul e 2999 lei. Ceea ce mi se  pare ușor absurd. Dar na, e business.

Eu m-am interesat expres de franchie, că intenționam să o iau eu de acolo, să o scap de chin. Așa, îmi pare rău pentru ea, dar nu pot să dau 700 de euro.

Hai să fim cool în social media, să oferim conținut de calitate pe blog, să creștem comunitate, că nu comentează nimeni de un câine.

Eh, uite că uneori offline-ul îl bate pe online.

Deci, ia mergeți și la Simona și spuneți-i cine maltratează bulldogii.

Author: andrei

i was here first

9 thoughts on “Animax maltratează animalele în mall dar dau sfaturi despre cum să le îngrijești”

 1. Felicitari pentru initiativa!
  Sper ca ii va fi bine catelusei si imi doresc sa nu aiba traume, pentru ca… posed si eu un patruped d-asta… si stiu cat de sensibili sunt.

  Ar fi frumos daca ai mai putea face un update despre ea peste cateva luni.

  1. Hey, vin eu cu update-ul: Peanut (căci așa a fost să-i fie numele după ce Jackie și Tanța nu i-au plăcut) e bine acum.
   După ce-a scăpat de toate bolile și problemele cu care a venit din petshop datorită unui vet minunat și-a unei tone de răbdare, e un bulldog mai mult decât perfect. Nu are probleme de sănătate, se joacă, mănâncă, are un partener de joacă pe nume Skip, un bullterrier și el salvat. E terifiată de mare și e fană plimbări pe munte.

 2. Ieri am fost si eu la Animax Vulcan si acel Bulldog era intr-o “cutie” cu un husky si un labrador care il muscau in continuu.I-am spus doamnei de acolo si l-a mutat incercand sa ma faca sa-l cumpar deoarece i-au redus pretul la 2300 de lei. Si au spus ca de black friday se ieftinesc si mai mult..Urat..foarte urat

 3. Angajata animax, va dau perfecta dreptate! Faceti presiune zilnic asupra lor. Postatile articolul pe pagina lor de fb sa vada lumea …

 4. Cam asa functioneaza afacerea, se bazeaza pe faptul ca oamenilor li se face mila de bietii caini tinuti in vitrina si platesc sumele alea ca sa ii scape de acolo. Numai ca la scurt timp apar altii si altii pentru ca din punctul lor de vedere e cerere, nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *