UPDATE: După o discuție cu cei de la Animax am reușit să găsim o cale de soluționare a problemei: am scos bulldogul francez de acolo, i-am găsit deja familie, iar restul cățeilor de acolo urmează și ei să fie dați spre adopție. Un pas mic, sperăm că lucrurile vor evolua în bine!

jackie

 

Am mai abordat o dată problema asta, dar din alt unghi, din cel al ONG-urilor care nu fac nimic pentru a stopa flagelul ăsta de vândut animale în mall.

Acum am ceva cu cei de la Animax, care sunt niște lupi moraliști perfecți. Au un blog foarte mișto, bine contruit, cu informații utile, clare, despre cum să ai grijă de câinele tău, de ce boli să îl aperi, la ce să ai grijă când crește și așa mai departe. Chiar bun blogul, bravo 10.

Spicuim :

  • Joaca este unul dintre obiectivele importante de care trebuie sa tinem cont atunci cand iesim cu animalele in exteriorul locuintei. Cel putin o data pe saptamana animalele ar trebui sa fie duse in locuri deschise, cum sunt parcurile unde suprafata mare permite cainelui sa se joace in voie si in siguranta. Parcul ii da cainelui sentimentul de libertate de care animalele crescute in casa au foarte mare nevoie.

În același timp, în magazinul din centrul comercial Vulcan, printre mulți alți câini, se află și un pui de french bulldog, femelă, născută pe 02 iunie 2016. Adică face imediat 6 luni și este ținută în acvariul ăla, fără spațiu, fără parc, fără nimic.

E deja un pic mare, dacă mai stă acolo o lună două deja e greu de educat și adaptat cu oameni și copii. La cât mă pricep eu la câini, obiceiul de a sta cu oameni și a socializa afară se cam face în fragedă pruncie.

Una dintre explicațiile pentru care potaia se află acolo este că prețul e 2999 lei. Ceea ce mi se  pare ușor absurd. Dar na, e business.

Eu m-am interesat expres de franchie, că intenționam să o iau eu de acolo, să o scap de chin. Așa, îmi pare rău pentru ea, dar nu pot să dau 700 de euro.

Hai să fim cool în social media, să oferim conținut de calitate pe blog, să creștem comunitate, că nu comentează nimeni de un câine.

Eh, uite că uneori offline-ul îl bate pe online.

Deci, ia mergeți și la Simona și spuneți-i cine maltratează bulldogii.