Dacă secolul trecut a fost denumit ”secolul vitezei” pentru rapiditatea cu care societatea, cultura, știința și altele s-au dezvoltat, acum lucrurile s-au modificat un pic.

A apărut internetul și liberul acces la conectivitate și oamenii au realizat că au dreptul la a avea dreptate acolo. Și nu numai.

Nu știu dacă ați observat și voi, dar suntem înconjurați de oameni nemulțumiți. Din orice, pentru orice, din ce în ce mai mulți.

Oameni care se plâng când nu merge netul, oameni care atunci când merge netul se plâng că nu au 4G, au doar 3G. Oameni care se plâng că e prea cald afară vara și care iarna se dau cu fundul de pământ că e prea frig. Oameni care se plâng că e prea caldă mâncarea, când ar putea aștepta 5 minute să se răcească. Și tot așa.

Avem oameni care se plâng din mașină de traficul infernal din oraș. Ei fiind singuri în mașină, în trafic.

Avem oameni care se plâng din orice, plânsul și nemulțumirea lor fiind deja scrise în ADN, au depășit de mult statutul de reacție, este deja o stare de spirit.

Da, știu, eu mă plâng de ei pe net. Fac la fel. Dar cumva simt că trebuie scris undeva, că dacă ne tot înveninăm mintea și spiritul cu nemulțumiri, s-ar putea să realizăm peste niște zeci de ani că am trăit pentru a fi nemulțumiți și de fapt am ratat tot din ce înseamnă viața.

Problema e ce facem cu ei. Dacă le spui, se supără pe tine. Dacă alegi să-i ignori, nu te lasă ei să trăiești. Dacă alegi să te separi de tot de ei, rămâi cu din ce în ce mai puțini prieteni.

Deci, care e calea? Că deja nu mai suport, nu se mai poate așa!

 

foto via shutterstock