De când circulă vestea că urmează un moștenitor al imperiului, auzim tot felul de reacții. Cei mai mulți se bucură și felicită și ne încurajează că va fi greu, dar bine. Ăștia sunt dintre cei mai mulți, sinceri dar bucuroși.

Mai sunt prietenii ăia apropiați, care sar repede cu miștouri, că se răzbună karma pe mine, că tre să mă apuc să învăț regimul armelor și așa mai departe. Și ei sunt simpatici, că doar na, dacă nu te iau la mișto prietenii ceva faci greșit. Adică s-ar putea să nu ai.

Eh, acum urmează ăștia care mă enervează la culme. Fataliștii, ăia veșnic nemulțumiți de care scriam ieri, care încep să-ți turuie de cât de nasoală e viața de după naștere.

Practic s-a terminat tot, nu mai există altceva, o sa fie un chin, un calvar. Și mai mult de atât, o sa vedem cum ni se vor distruge viețile, ce să mai, e gata totul. Copilul ăla vine și singurul scop al său în viața aia de ghemotoc mic e să își distrugă părinții.

Știu, va fi greu, va fi cu oboseală și cu nopți nedormite. Va fi cu griji și emoții. Dar știu sigur că va fi și cu bucurii și zâmbete care mai mult ca sigur vor compensa cele rele.

Deci, repet întrebarea din titlu: dacă nu vă plac copiii și nu vreți să renunțați prea ușor la zona voastră de confort, de ce mai faceți copii? Să vă fie doar o povară în spate de care să vă plângeți toată viața?

foto via shutterstock