Un mediu scăpat de sub control

Articol din categoria: andreiu

Vorbesc din ce în ce mai des cu oameni care refuză interacțiunea pe internet, chiar și să mai stea pe rețelele de socializare, din cauza agresivității care a crescut la cote alarmante.

Oameni profesioniști în domeniul lor de activitate, oameni care ar ști foarte bine despre ce vorbesc, refuză orice contact sau interacțiune pe internet din cauza hoardelor de experți de calculator, care știu mai bine și se pricep perfect la subiectele dezbătute, fără să ia în calcul măcar o secundă că poate se înșeală.

Vorbeam aseară cu tipul la care am decis să merg la sală, pentru că am și consiliere psihologică, nutrițională și kinetoterapeutică, să nu mă apuc de tâmpit să trag de fiare fără sens. Omul știe, e profesionist, e școlit în asta și refuză să intre în vreo discuție pe internet, fiind conștient că, deși ar avea ce spune, ar fi pus la zid de specialiștii de la tastatură. Așa că se uită uluit cum se recomandă diete, cure, antrenamente după ureche, care au toate șansele să producă mai mult rău decât bine, dar nu are ce face.

Agresivitatea online s-a văzut și în cazul lui Cătălin Teniță, care a întrebat de unde poate cumpăra un cățel pentru fiică-sa și a sfârșit cu postarea ștearsă de facebook și blocat de platformă pentru că a sărit o hoardă de sonați să-l bată pe cruce pentru că nu adoptă o potaie maidaneză de la adăpost și vrea câine de rasă și spijină mafia câinilor și alte tâmpenii de oameni fără ocupație.

Tot prostul cu conexiune la internet emite teorii despre COVID, 5G, Bill Gates și alte conspirații tâmpite, la liber, către comunități de idioți care înghit pe nemestecate, dau mai departe și contestă informațiile oficiale, că știu ei mai bine, vrea cineva să-i controleze. Pe ei, cei importanți.

Mediul e scăpat de sub control. Rău. Nu de ieri, nu de azi, dar în ultima perioadă s-a accelerat ritmul. Și pelagra se întinde și pe platforme care erau curate, până mai de curând, ca twitter sau linkedin sau reddit.

Nu știu care e soluția, n-am una, doar să mă uit și să mă minunez în fiecare zi mai mult de cât de radicalizati suntem, cât de fermi în opinii, cât de surzi în dialog, cum țipăm unii la alții fără să știm neapărat de ce.

Refugiul ar fi în cărți, dar nu ai loc nici acolo de dezvoltări personale, petersoni și alte emițătoare de truisme.

5 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Corect!

 2. #2 Comentariu nou

  O sa-mi atrag mult hate dar…cred ca e timpul ca intr-o forma sau alta, sa apara o „cenzura” pe internet. Este din ce in ce mai des folosit ca si o arma pt diferite interese, politice si economice. Perioada „dulce” de vest salbatic s-a incheiat de prin anii 2000. Libertatea de exprimare sau de opinie nu poate explica ceea ce se intampla acum in mediul online, indiferent de platforma analizata. Chiar sunt curios ce tara, democratica, o sa fie prima care o sa inceapa sa implementeze un prim set de masuri reale care sa si poata fi aplicate.

  • #3 Comentariu nou

   de acord cu tine. login pe baza de id

 3. #4 Comentariu nou

  Eu nu știu in ce lume ați trăit voi pana acum de vreți control pe internet. Modul în care clamati cenzura mi se pare repugnant. Move to china little commies

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.