Acum foarte mulți ani, prin 2000 și un pic, un nene bine intenționat, Mircea Toma, pe numele lui, s-a pus pe făcut o campanie națională care spunea Salvați Vama Veche, de betoane, de business, de mercerii economici, etc. Să rămână Vama așa cum e.

Vedem cu toții cum e acum Vama, 20 de ani mai târziu, că e greu să mai găsești un metru pătrat de pământ unde să nu fie construit un beton. Și e plin de cocalari, metrosexuali, hipsteri, what the fuck ever sunt ei, că ești ultimul ciudat dacă apari în vamă acum cu un tricou cu Maiden sau Judas Priest.

Popularizare în exces, magnet pentru turme.

Plaja de la Vadu. Minunat. Superb. Rezervație. Incredibil de mișto era la Vadu, când mergeai și puneai cortul și nu era nimeni pe o rază de 100m în jurul tău. Nu manele, nu grătare, nu certuri, nu nimic. Puteai să joci table în cort până se auzeau zarurile în Georgia. Cel puțin așa am auzit de la un prieten.

Până a devenit mainstream, poze, instagram, likes, love, share. Acum e plin de cocalari.

Povestea se repetă și la Tuzla și pe alte plaje mișto din RO. Se repetă și cu Valea Doftanei, aștept să descopere lumea și Sărata Monteoru, că e aproape de București și ieftinache.

Se aplică și la restaurante, și la cârciumi sau locuri care sunt ok și la un moment dat se distrug pentru că năvălesc hoardele și atunci se rupe magia.

Eu am un agreement cu prietenii mei, dacă găsim un loc mișto, nu zicem nimic de el, nici pe bloguri, nici pe facebook, nicăeri. Așa avem, încă, vreo 3 restaurante preferate, vreo 3 cârciumi care încă sunt ok, ne menținem bine.

Ideea e că, dacă găsești un loc mișto, care îți place, unde sunt oameni ok, cu care rezonezi, care nu te calcă pe nervi, nu te apuca să pui repede poze pe instagram și pe facebook spunând cât de mișto e acolo. Mai ales dacă ești „influencer”.

Zi pe privat, prietenilor tăi, dacă ții la locul ăla.