Un exercițiu financiar care funcționează

Articol din categoria: andreiu, promo

Nu cumpăra compulsiv. Așteaptă, dă-ți timp de gândire și să vezi dacă chiar ai nevoie de produsul sau serviciul ala. E verificat pe propria piele.

Am așteptat un an ca să-mi schimb telefonul, deși aveam bani de unul nou, dar am tot dat încă o șansă și încă una, până am realizat la un moment dat că e doar un moft și cu banii ăia pot să-mi iau altceva, mult mai folositor sau de care am nevoie mai urgent.

Acum stau și mă codesc de mai bine de 6 luni să-mi iau televizor pentru dormitor. Și îi tot mai dau șanse, tot văd că nu am neapărată nevoie de el, realizez că e doar un moft.

O aplic și la haine sau încălțăminte. Dacă arată încă bine și nu mă fac de râs cu ele când ies pe stradă sau merg la birou, mai merg. Nu sunt un fast shopping consumer, am geacă de 4 ani, am niște ghete dinainte să se nască Mara, am câteva plovere care se țin foarte bine după 10 ani.

Mi-aș schimba și mașina, dar nu am nici un motiv real să fac asta, actuala fiind mai mult decât suficientă.

În general, funcționează exercițiul ăsta și nu ma face să ma simt zgârcit sau vinovat pentru că nu-mi fac toate poftele. Mi le fac, doar că le prioritizez mai bine cu exercițiul timpului.

Lecție de educație financiară oferită de specialiștii în finanțe și bani.

*articolul face parte din o serie de articole care tratează Inteligența Financiară, serie care își propune să crească gradul de conștientizare a importanței educației financiare și vine în sprijinul clienților prin programe gratuite de consiliere și consultanță

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Sunt de acord cu tot ceea ce spui. Si eu stau o cam luna înainte sa fac pasul de a cumpara ceva mai costisitor, ca sa vad cu adevarat daca imi trebuie si pot trai fara acel lucru sau nu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.