Turist în România fără google maps sau waze

Articol din categoria: andreiu

Am bătut weekendul trecut vreo 1100 de kilometri pe drumurile patriei cu noul hoinar și, din singurătatea căștii și lipsa waze sau google maps, am putut observa și alte lucruri la care nu prea sunt atent în mod normal.

De exemplu, indicatoare care să fie și utile, nu doar să fie plantate acolo ca să iasă la număr.

Avem fiecare biserică semnalizată cu indicator de obiectiv turistic, dar nu avem:

 • indicator care să-ți arate drumul de la Alba Iulia la Blaj, în Alba Iulia. Nu este decât indicator către Sântimbru și de la Sântimbru te descurci, sperând că ai luat-o pe drumul corect, mergând înainte foarte mulți kilometri.
 • indicator care să-ți arate calea spre Roman/Bacău/Focșani/Rm-Sărat/Buzău/București dacă pleci din Gura Humorului. În schimb ai zeci de indicatoare spre Capu Codrului, Sasca Nouă și alte metropole de interes intergalactic.
 • indicator care să-ți arate drumul spre Gura Humorului dacă pleci din Odorheiul Secuiesc. Sau spre Suceava. Sau spre Iași, sau oriunde spre moldova de nord.

Astea fiind 3 dintre drumurile făcute de mine, unul dintre ele singur, celelalte două cu baieții, călare pe două roți.

Drumul Odorhei-Humor-București a fost făcut cu waze sau google maps, ne-am descurcat bine, de la Alba Iulia la Odorheiul Secuiesc am mers old school.

Nu a fost neapărat rău, dar inconfortabil și cu un sentiment de incertitudine de la un indicator la altul.

”Oare am luat-o bine?”

Și ca să mă laud, am făcut upgrade la capra casei, de acum o să ne plimbăm mai mult, mai des, mai confortabil, mai în familie.

Ca bonus, vă recomand să mergeți prin Dumbrăveni, dacă aveți drum, să vedeți Biserica Armenească de acolo. Din păcate, este abandonată, dar, pentru mine, este ccea mai frumoasă biserică din România. Are un aer aparte.

Nu mă apuc de blog de travel, dar să-mi spuneți dacă ar fi util să mai las aici recomandări de locuri de vizitat, de mâncat, de cazat, prin țară, din plimbările noastre.

3 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Mai scrie când vezi lucruri faine precum biserica aia. Adică m-aș duce să o văd fix pentru că nu știam de ea. Și despre motor poți să scrii, nu știu dacă ai menționat pe-aici că ai așa ceva.

 2. #2 Comentariu nou

  Și articole despre „capre” și „căprărit”. Mulțumesc !

 3. #3 Comentariu nou

  Parcă ne-am fi regăsit în propriile călătorii când ai povestit despre lipsa indicatoarelor utile. Din pacate!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.