Stau si ma intreb daca ar exista o cale a putea opta pentru a nu plati o gramada de taxe statului, taxe care se duc catre niste servicii total nefolositoare. De exemplu mi se pare absurd ca eu sa platesc contributii pentru asigurari sociale si servicii medicale si mai apoi sa fiu pus la coplata acelorasi servicii in eventualitatea in care ajung la un medic din sistemul de stat. Plus ca eu dau pe la medic maxim o data pe an si atunci cand o fac merg la o clinica privata(chestii de atitudine, modul in care esti tratat si atentia care ti se acorda sunt factori decisivi).

De asemenea nu mi se pare normal sa mi se impuna o cota parte de contributie catre pensie, bani pe care risc sa ii dau degeaba daca se intampla cumva sa predau armele inainte de varsta pensionarii. Cel putin, la o pensie privata aleg eu cat vreau sa dau si in cazul nefericitului eveniment, banii ii vor primi mostenitorii legali.

In plus, nu sunt de acord ca din banii mei sa fie platiti niste politisti care te iau la misto atunci cand le soliciti ajutorul, niste parlamentari care trag doar tunuri sau niste functionari publici care te trateaza cu cea mai mare scarba atunci cand ajungi la ghiseu in fata lor.

Nu spun ca cei aproape 30% din salariu sa imi revina mie. As putea bucuros sa directionez acei bani catre o casa de copii sau un azil de batrani. Sa stiu ca ajut pe cineva care intr-adevar are nevoie