Țara lui prea mult „nu avem ce să facem”

Articol din categoria: andreiu

Două situații concrete, de la mine din grădină.

 1. avem niște specimene la etajul 6 care nu respectă nici o regulă de conduită socială, a locuitului la bloc. Aruncă ciorbă pe ghenă, gunoi fără saci, sau când îl pun în saci înfundă ghena.
 2. locuri de parcare plătite, în complex, private, ale celor cu apartamente. Vin băieți la sală sau unde au ei treabă și, deși au parcare supraetajată, aleg să parcheze în curtea complexului, pe locurile proprietarilor, semnalizate toate cu Parcarea Interzisă.

În ambele cazuri, nu are nimeni ce să le facă.

Nu există nici o autoritate care să sancționeze un vecin nesimțit, alta decât bătaia, dacă are cine să vrea să o dea. Și să suporte consecințele ulterioare, că bătaia e sancționată penal.

Poliția nu are ce să le facă unora care sunt parcați aiurea pe un loc privat, într-o proprietate privată. Doar pe domeniul public, dacă e loc plătit la primărie, poate interveni. Dacă nu, nu.

Sunt multe cazuri de vid din ăsta, în care să nu le ai ce face și să te uiți cum unii încalcă normele sociale cu zâmbetul pe buze, știind că nu pățesc nimic.

Vedem chiar acum, suntem obligați să purtăm măști FFP2 sau medicinale, dar ministrul sănătății zice că cei care nu vor purta astea nu vor păți nimic, pentru că na, nu au ce să le facă!

Și cum dracului vrem să meargă țara asta ca afară, unde afară îți lasă gunoiul în fața casei dacă nu este sortat corespunzător și te mai trezești și cu amendă de la primărie pentru încălcarea regulilor de sortare a gunoiului?

Cum să meargă țara asta ca afară poliția ridică din umeri de nenumărate ori, pentru că nu au ce face?

Nu avem cum să mergem ca afară, că nu avem ce le face!

4 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Dar putem totusi sa mergem afara. 🙂

 2. #3 Comentariu nou

  La mine, ptr (1), reclamatii peste reclamatii la politie. Dupa cateva amenzi, se linisteste. Nu de tot, dar , cand o mai face, o face speriat, se uita in jur sa nu il vada nimeni. Si daca il prind, fac iar reclamatie. Bonus, daca face gura mare, reclamatia in scris la sectie. Si il cheama la sectie sa dea cu subsemnatul. Sa bage frica in el.

  Ptr (2), daca ai acte ptr locul de parcare, blocator de parcare. Cam 150 de lei la Dedeman si ai rezolvat situatia.

  • #4 Comentariu nou

   eu am blocator, nu la mine e problema

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.