Ce ar trebui interzis în România, în luna decembrie, pe lângă petarde

Articol din categoria: andreiu

Se tot discută aprins de o lună încoace dacă ar trebui făcute petiții și interzise petardele și artificiile de Revelion, pentru că fac gălăgie și sperie potăi și pisici. Cu petardele sunt de acord, că reprezintă pericol și pentru copii și cei care le manevrează în stare de ebrietate, dar cu artificiile nu am nimic, dimpotrivă.

Nu putem anula orice prilej de bucurie, doar ca să zicem că am anulat ceva, că nu mai este conform cu normele alintaților moderni, care vor doar carantine și dictaturi militare.

Dar, un mare DAR aici, la ce aș interzice eu, dacă aș fi dictator, ar fi vânzarea oricărui fel de băutură la sticlă de sticlă, mai ales în luna decembrie. Bere? Vin? Tării? TetraPack e soluția pentru un popor de primate care acum fac cunoștință cu asfaltul și curentul electric.

Pe 1 ianuarie, fără excepție, nu există scară de bloc în fața căreia să nu fie cioburi. Nu există trotuar fără cioburi. Nu există piață publică care să nu fie plină de cioburi de sticle de șampanie ( spumant, mă rog) sau de bere.

Este îngrozitor. Pentru animale, pentru copii, pentru adulți, care pot călca într-un ciob din ăla mare și se pot tăia relaxați. O sticlă zdravănă pătrunde lejer printr-o talpă de orice încălțăminte care nu e bocanc sau trek.

Chiar și pentru mașini, pentru că pe 1 ianuarie numai o pană nu vrei să ai, mai ales cum mașinile noi nu prea au roată de rezervă.

Așadar, dacă nu poți educa hoardele de cimpanzei care dau cu sticle de pamânt, hai să scoatem sticlele din ecuație. Ambalaje Tetra, ca să nu umplem lumea de pet-uri.

Ah, și aș interzice și boxele alea cu care ne-au colindat. Ai plecat cu boxa printre blocuri? Amendă pentru profanarea valorilor naționale.

Să avem un 2022 relaxat, îmbelșugat și cum ne dorim.

9 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Să dai spumant la tetrapak poporului care nici pe vinul de 9 lei nu acceptă dop cu filet, mult succes cu asta

  • #2 Comentariu nou

   bine ce sunteti dvs destept

 2. #3 Comentariu nou

  ”…potăi, hoardele de cimpanzei, un popor de primate, profanarea valorilor naționale… ”

  deci a fost relaxant de Sarbatori la Braila.

  • #4 Comentariu nou

   am stat doar o zi, apoi am facut cu niste prieteni in afara bucurestiului. si cand m-am intors acasa era jale in fata blocului de cioburi

 3. #5 Comentariu nou

  E bine ca iti arati si tu fata anti-stiinta. Daca dupa 2 ani de pandemie inca nu intelegi rolul carantinei ai o problema fffffff grava. Si nu incurca carantina cu lockdown. Dar baniiam de mai mult timp ca esti anti-stiinta. Asta desi am avut 500 de morti pe zi o perioada luuuuunga de timp. Atat te duce capul!
  In rest, da…muie la petarde si artificii. Dar nu ma asteptam sa intelegi tu.

  • #6 Comentariu nou

   Eu anti stiinta?

 4. #7 Comentariu nou

  Si asa o sa se umple peste tot de tetrapakuri. Mai bine ar trebui sa fie sticle returnabile de sticla si la care garantia sa fie undeva la un sfert din valoarea produsului. Cred ca ar fi mai eficient si nu s-ar mai produce atata plastic sau tetrapak care e de altfel foarte greu de reciclat

 5. #8 Comentariu nou

  @Andrei unde ti-ai petrecut revelionul mai exact 😀 ? Am un feeling ca ai facut greseala sa il petreci in judetul de bastina, ala pe care tot vor galatenii sa il traga in groapa numita Moldova :))) . Zic asta pentru ca in Bucuresti pe unde stau eu nu am vazut mai nimic. Acolo stiu ca era ca dupa razboi, era chiar mai periculos cand si ningea de revelion, tin minte cum intr-un an am avut norocul sa alunec si sa cad pe polei fara sa nimeresc in cioburi de sticla.

  • #9 Comentariu nou

   Nope, nici nici. In Arges. Dar sticle inca mai am in fata blocului din București

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.