Sistemul RO-Alert e bun, deși e prost

Articol din categoria: andreiu

Românul e un fel de om care se supără dacă nu îl inviți, și dacă îl inviți nu vine

Am început cu această expresie, de mult, din antichitate, ca să ne dăm un pic de context, că suntem nemulțumiți dintotdeauna, nu doar de când avem internet aproape gratis.

Nu există alertă dată prin sistemul RO-Alert care să nu inflameze spirite și să nu provoace indignare și inflamare pe facebook. Că vai, că e în celălalt capăr al orașului, că ce mă interesează pe mine, că să moară Arafat și echipa lui, că sunt toți retardați, că arde pe Fundeni și eu stau în Tineretului.

Sunt parțial de acord, poate nu toate informările ne vizează, uneori e mai stresant, uneori nu ne afectează. Cu toate astea, există situații în care te interesează. Pentru că, la incendii, de exemplu, fumul sau particulele toxice din fum pot călători 2km în câteva minute, dacă au vânt prielnic.

Și s-ar putea să te intereseze să nu ieși afară sau să închizi geamul. Aseară a ars ceva la Ilioara. Destul de departe de mine, dar fumul se simțea în aer.

Sau, e important să știi că e trafic blocat pe Colentina, dacă ai treabă, să nu te duci acolo să te pui cu claxoanele pe ei, ca un român verde, că nu se mișcă traficul.

Ah, că e un sistem perfectibil? Total de acord! Am primit notificări de urs la Rucăr, am primit notificare de accident pe E85, e util.

Pe de altă parte, locuim cu toții în București, nu? Eh, atunci ar trebui să ne intereseze viața cetății în ansamblul ei, nu doar pe bucăți și atunci când ne convine.

În funcție de perspectivă, 2kilometri sunt mult prea departe pentru cei care primesc notificări și critic de aproape pentru cei care nu primesc. „Dar eu n-am primit nimic, de ce, ce se întâmplă?”

Vrei să nu mai primești alerte despre ce se întâmplă în Berceni? Atunci nu te mai indigna nici că pune primarul de la sectorul 4 borduri peste borduri, că tu stai în sectorul 2.

Revenind, sistemul de alertă e util. E nevoie de perfecționare și optimizare, de acord, dar nu trebuie aruncat la gunoi, doar pentru că anunță vești proaste.

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Chiar ma gandeam citind avalansa de postari de pe FB aseara. Pe la 8.30 sau 9 am trecut pe la Ilioara. Plin de masini de politie, strada inchisa, etc. Eu lucrez in zona Mall Vitan si locuiesc la trapezului. Nici urma de RoAlert 🙂 Chiar ma simt #indignat

  2. #2 Comentariu nou

    Avem Facebook, e mai bun decît RO-Alert

  3. #3 Comentariu nou

    Da e foarte bun , eu sunt de acord cu acest sistem , in ce priveste ursii , mai ales , sunt de la munte (Predeal , jud Brasov ) , si as vrea sa primesc in continuare , ma intereseaza !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.