crazy

Bănuiesc că știe toată lumea povestea Izabelei și a zilei ei de naștere, cu evenimentul la care au dat join 100k de oameni și unde toți alienații au considerat normal să arunce cu porcării, că na, ne place să ne hăhăim. Pe lângă toată povestea cu greșeala copilei ( despre care unii zic că ar fi un stunt al PRO-ului sau al Antenei) bula asta creată, viralizarea ei și toate reacțiile și postările de pe pagina evenimentului demonstrează cam cât de multă frustrare și sete de sânge zace în noi, adânc ascuns. Dar să trecem peste, că nu facem studii antropologice.

Acum, revenind la ale noastre. Era normal și de așteptat ca măcar un brand să speculeze momentul și să încerce să capitalizeze pe tema lui. Ziua Izabelei a fost un stunt, un viral, cu mare atractivitate și greu de rezistat tentației de a nu încerca să atragi atenția asupra ta. Bineînțeles, într-un mod decent și nu ofensator sau jignitor pentru cineva.

Ieri a sărit toată lumea în capul celor de la Tymbark, că sunt nașpa, că e un mega fail, că nu mai știu ce au făcut. Am fost rezervat, am cerut doar opinii și am încercat să trag concluziile abia pe seară. după ce am aflat opinii din ambele tabere.

Și am aflat exact ce am zis și la început: suntem plini de frustrări și însetați de sânge. Toată lumea sare și urlă că e vorba despre un copil. Perfect de acord, e vorba despre un copil care a făcut o prostie, dar deja situația trecuse de la prostie la eveniment național. Nu era vizată copila, ci cei 100k de oameni care dăduseră join.  Brusc, din vedetă, evenimentul Izabelei a devenit un vehicul de promovare. Copila nici nu mai conta în peisaj.

M-a uimit reacția destul de dură a lui Cristi Manafu, de altfel un tip foarte echilibrat, m-au uimit refuzurile userilor de pe facebook de a încerca să privească povestea și din alt punct de vedere. Și nu pot decât să mă întreb de ce s-a sărit doar la gâtul lor, când multe alte pagini au făcut exact la fel.

Atât.

 

crazy via shutterstock