Ăsta de mai jos este primul articol scris de Laura, pe care o găsiți aici, și care scrie foarte bine despre lucruri care ne afectează la cap și nu ne dăm seama la timp sau chiar nu suntem conștienți de ele. Citiți, apreciați și dați mai departe dacă simțiți că așa trebuie. Încerc să o conving să vină măcar o dată pe săptămână aici, să ne mai lumineze.
În 2017 CEO-ul companiei Netflix a declarat că cel mai mare competitor a lor este nimeni altul decât SOMNUL (TĂU).
Da, da. Competitorul lor este însăși sănătatea ta.
Vă spuneam ieri că telefonul a ajuns să fie cel mai trecut cu vederea inamic feroce al relației voastre.
Dacă ți se pare noaptea minții, să știi că e.
Dacă Netflix se “bate” pe somnul tău, pe acțiunea care te echilibrează emoțional, hormonal, fiziologic, ce fac oare platformele de socializare? Te-ai întrebat?
Niciun iubit, iubită nu va putea vreodată intra în competiție (deși e targetată deja competiția) cu platformele astea. Niciodată! De ce?
Deoarece Social Media fabulează perfecțiunea. Din Social Media îți iei tipare ireale.
“Uite, tu nu ești ca ea/el!” – a se citi “vreau ceva mai bun!”
“Uite cât de fericiți sunt împreună, nu ca noi!”
“Uite, ei tot timpul sunt fericiți!” – fără a lua în calcul normalitatea vieții și faptul că aia e doar o poză, atât.
“Vai, ce corp perfect!” – fără a lua în calcul zecile de unghiuri și sutele de poze “neadecvate”
O să deveniți ușor, ușor niște nemulțumiți unul de celălalt.
Imaginează-ți că peste un timp, plictisită de normalitatea sănătoasă a vieții, obișnuită cu pomparea de adrenalină, de dopamine și endorfine artificial create de Social Media, vei ajunge să nu-ți mai convină nimic.
Totul se va transforma în “nu e îndeajuns de…” sau “nu e ca a lui x”.
Zilele trecute cineva își vindea un obiect vestimentar pe care nu l-a purtat deloc deoarece nu i se potrivea stilului de viață, iar la descriere era “ Too much Instagram”.
Ușor, ușor limitele se vor dilua și veți recunoaște cu dificultate viața voastră de viața pe care alții o vor pentru voi doi. Care oricum n-o să vă aducă fericire, dar o să le aducă lor profit.
Cum vă puteți totuși proteja?
- discutați ce înseamnă pentru fiecare timp de calitate petrecut împreună;
- stabiliți reguli pentru Social Media (exact cum se procedează în cazul copiiilor) – càt timp stați conectați online în timpul în care sunteți acasă;
- conștientizați că telefonul, pentru mare majoritate, este un fel de adicție, deci va fi greu de lucrat cu renunțarea.
- discutați împreună ce nevoie acoperă acea adicție și cum ați putea-o umple în doi.
- deveniți o echipă și nu vă lăsați atrași inconștient în competiția halucinantă cu marii giganți. Ei doar fac bani pe inadecvarea noastră.
- stabiliți-vă recompense pentru dățile în care vă conectați cu iubitul/iubita vs conectarea cu onlineul.
- rămâneți prezenți și nu uitați că alții v-au targetat ca pe o unealtă de făcut bani. Asumați-vă controlul vieții voastre.
- conștientizați că ce vedeți în online reprezintă doar o infimă parte dintr-o normalitate. Nevoia vă va împinge să căutați “mai mult, mai bine, mai diferit!”.
Unde crezi că vei fi în 6 ani de acum înainte dacă vei continua să te deconectezi de omul din fața ta și să te conectezi cu un univers paralel?
Doar imaginează-ți că făcând asta vei pierde contactul cu licărirea din ochii celuilalt. Vei pierde conexiunea cu emoția ta.
După ce ai parcurs rândurile pe care ți le-am scris aici, te invit să-mi lași un comment dacă te-a impactat cumva conștietizarea asta și dacă vei face ceva diferit (măcar un pic) față de ce faci acum.
Protejați-vă fericirea! Ea ține doar de voi doi ❤️
Photo by Edu Lauton on Unsplash