Românii, această națiune neprihănită

Articol din categoria: andreiu

E despre fotbal dar nu numai. E un fel de radiografie a ipocriziei și a dublei măsuri care ne caracterizează.

A debutat Adrian Mutu ca selecționer la România U21. A debutat cu o victorie cu 3-1 împotriva Finlandei. O fi fost meci greu, o fi fost ușor, habar nu am, 3 puncte sunt 3 puncte. Mai ales că vine după Mirel Rădoi, care a făcut minuni cu echipa de juniori, minuni pe care le dorim și la echipa mare.

Ei bine, s-au dezmorțit românii noștri pe internet și au dat drumul la glumele cu drogat, cu mutu, cu hăhă.

Oameni care nu pot alerga după autobuz, care n-au nici o realizare majoră în viața lor, râd de unul ce reușește și ca antrenor să facă oarece performanță, pentru că na, știți, e un fost drogat. Oameni care cred că dacă se îmbracă în trening sau bagă un bilet la pariuri sunt membri ai fenomenului sportiv.

Ce nu spun românii și omit intenționat, ca să iasa caterinca bine, e că acel drogat, după episodul cocaina de la Chelsea, a fost cam cel mai bun stranier din Italia, a jucat pe la Juventus și Fiorentina, împarte locul 1 cu Hagi ca cel mai bun marcator din istoria naționalei, cu 35 de goluri marcate și a făcut mii sau sute de mii de copiii să viseze că pot ajunge ca Adi Mutu într-o zi.

Indiferent cum este el în viața de dincolo de stadion, ce a făcut și cum a ales să-și trăiască viața, a fost unul dintre cei mai mari fotbaliști pe care i-am avut. Briliantul. Dacă social i-am putea reproșa niște chestii, deși nu e treaba noastră, sportiv cred că ar trebui să ne bucure că e dispus să învețe și pe alții și nu și-a pus palma în fund și să-și vadă de treaba lui.

Nu-l cunosc, nu l-am prins în federație, nici măcar nu l-am văzut de aproape, doar din tribună. Dar mă bucur pentru debutul lui, mă bucură că reușește să continue un proiect mișto și că, în continuare, face niște copii să viseze.

4 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  E cam ca Halep asa: a ajuns acolo unde e datorita norocului.
  Asa a tras concluzia spargatorul de seminte, care dupa cum ai spus si tu, e submediocru fara nici o realizare in viata lui, dar e specialist pe sport si isi da cu parerea despre oameni care sunt sau au fost top pe domeniul lor.

  • #2 Comentariu nou

   Mi-ai luat referinta din gura, ca tot la Halep ma gandeam. Ce suturi in dos isi ia virtual, de parca ar datora un grand slam cuiva.

   Se intampla ca fie-mea sa fie fan Halep si chiar sa faca tenis de 2 ani juma’ deja. Pana sa ajunga macar sa joace la niste concursuri locale de la 8-9 ani, sunt deja o groaza de ore de munca, babaturi si julituri, lacrimi si oboseala. Este incredibil cat de usor batjocoreste un necunoscator munca unui atlet, fara sa aiba habar cat SANGE curge in a ajunge un campion. Si cate milioane de copii transpira zilnic, cate milioane de parinti dau din colt in colt sa plateasca antrenamente, sa ingrijeasca si sa incurajeze, sa conduca mii de km spre si dinspre clubul de sport, cati renunta la o cariera, pentru ca sportul de performanta nu se face o ora duminica, dupa slujba de dimineata.

   Dar, normal, e usor sa faci misto, ca doar nu costa.

 2. #3 Comentariu nou

  La fotbal și la politică ne pricepem toți. Se vede la numărarea voturilor, nu? ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.