UPDATE: avem și o reacție de bun simț a cuiva apropiat clinicii din propoziție. E ok, plângerea la Poliție se face acum, vedem ce explicații obținem.

 

ip

 

Aseară, după meciul România-Albania, ajungem acasă și scot urecheatul la obișnuita plimbare de noapte. Fără să dea vreun simptom înainte ( nimic ciudat, nimic schimbat în comportament, apetit, nimic) ieșim afară și începe să tușească rău de tot. Măgărește, cum se spune în popor.

Moment în care am intrat cu el în casă, am căutat cu Mariana o clinică deschisă non-stop și hai să mergem. Am găsit 2 variante apropiate, una pe la Iancului și CentroVet de la Dudești. Am zis, hai la ăstia, că facem 3 minute de acasă.

Sunăm înainte, confirmăm că e deschis și pornim.

Ajung în 4 minute în clinică cu potaia, unde începe show-ul. Ne întâmpină o asistentă profund deranjată că am deranjat-o de la filmul de pe PRO Tv și îmi aproape ordonă să cântăresc câinele pe un cântar de la intrare. Mă conformez, cântăresc potaia, 16 kg în viu.

Apare doamna sau domnișoara doctor, din comportament părea domnișoară, care începe tirada de întrebări tendențioase:

”Și, îl țineți în aer condiționat, nu? – Nu prea. Avem aer acasă, dar nu stă în aer.

-Dar în mașină mergeți cu aerul. nu? Merg, doar că Tony stă în spate și nu prea îl bate direct aerul.

Mhm, da”

Moment în care abia ne-am abținut să nu îi spunem că oarecum greșește fundamental în abordare, bulldogii având fața turtită și dacă nu îi ții la răcoare vara riști să facă overheating și să crape ca un ou fiert. Trecem peste.

Începe distracția. Haideți cu el pe masă. Mai bine jos, că pe masa de veterinar se agită și face ca toate cele, jos e mai docil, se simte mai safe. Nu, haideți pe masă.

Vrem să-i luăm temperatura, câinele nu stă. Abandonăm imediat, nu ne batem capul cu atâta lucru. Cred cumva că și câinele a simțit greața și lehamitea lor și a reacționat în consecință.

Trecem la următoarea fază, etapa pe injecții. Se pregătesc două seringi, câinele deja agitat, am încercat să-i explicăm că nu putem cu injecții, hai să le schimbăm cu pastile. Facem injecții în noaptea asta și de mâine pastile. ”Perfect, mâine o sunăm pe Adelina și vedem dacă e ok ce ne dă azi”, îmi zic în gând.

Și acum începe distracția. Urecheatul agitat, doctorița scârbită, plictisită maxim, asistenta face doar figurație, hai să ținem câinele la injecție. Îl înțeapă, câinele se smucește, mă capsează pe mine ( not intended, era speriat ca dracu) și dă să scape. Mai băgăm o fisă, nu iese.

Mă ceartă pe mine că nu îi țin capul fix, probabil voia să-l țin atât de fix încât să și-l rupă când smucește mai tare. ”Nu vă gândiți că ar putea să ne muște pe noi?!” Nu, zău! La școală nu v-a zis nimeni că animalele mai mușcă? Dar dacă era maidanez ce stăpân îl mai ținea de cap? Puteam să îi punem veioză și să nu se mai întoarcă să muște, se rezolva simplu. Repet, nu îmi place să mă bag unde sunt alții specialiști, dar am mai văzut prin alte părți.

Mai băgăm o fisă, Tony iar se smucește, doctorița iar pufăie scârbită; reușim până la urmă să îi facem o injecție, moment în care medicul abandonează lupta și încheie apoteotic: ”Nu-ți mai fac nimic, pisi!”

Well, Hello! Câinele ăsta nu e agitat pentru că nu a găsit masă la LOFT. E agitat pentru că l-ai speriat și te-ai purtat cu el în ultimul hal. Eu nu am venit cu el la 01:30 la clinică doar ca să ies din casă. Îi e rău.

Nu-mi place să mă iau de medici, dimpotrivă, am maxim respect pentru ei. Și pentru veterinari, că nu e ușor să te prinzi ce are un animal care nu îți poate vorbi și prezenta simptome și ce-l doare.

Dar dacă tot faci o meserie, fă-o fratele meu cu pasiune, că nu te-a obligat nimeni cu sula în coaste să te faci veterinar.

Plus, că având în vedere că e câinele meu și tu îl vezi pentru prima oară, poate știu mai bine cum și când reacționează, că am mai trecut prin cabinete.

În fine, acum tușește ca un măgăruș în continuare, ia antibiotice și sirop de tuse, așteptăm să-i treacă.

Noi să fim sănătoși, am scris asta doar pentru a-mi vărsa frustrarea, pentru că m-a dezamăgit maxim atitudinea unor persoane la care te duci cu speranța că te vor ajuta și de fapt pleci de acolo cu un car de nervi, care suplimentează stresul momentului.

Recomandări de clinici non-stop care să nu se poarte cu tine și cu animalul ca la abator, găsiți aici în comentarii.