De mai bine de doi ani de când bobinez la firma de securitate am parte de tot felul de reacții și comentarii în media socialistă de la noi. Apropo, un antropolog este rugat să facă niște studii despre oamenii care au acces la internet în România, am avea niște rezultate interesante, dar intuibile.

Revenind, la Bitdefender am avut norocul să am o comunitate foarte mișto, de oameni pasionați de IT, oameni care știu despre ce este vorba în propoziție dar și oameni atehnici care doar se interesează de securitatea lor. Apreciabil, toate bune și frumoase.

Partea cu adevărat mișto vine atunci când apar oamenii care cer să le fie respectate drepturile de român, descendent al dacilor, și să i se ofere gratuit. Tot, orice, nu contează.

free

Pentru români ( nu toț, dar o mare parte a păturii sociale) ca să fii cu adevărat bun, trebuie să fii gratis. Transportul în comun, telecomunicații, utilități, servicii, software, muzică, filme….să nu auzim! Trebuie să fie gratis. În caz contrar, dacă ești companie românească și nu dai gratis fiilor de daci, ești de nașpa rău. Și sunt alții afară care sunt mult mai buni decât tine, zic ei.

D-aia spun că poate ar fi un pic mai bine dacă, înainte de a cere bani pentru servicii ( muzică, filme, software) poate ar fi utile o campanie de educare a publicului în care să se explice de ce totul costă și o legislație mai puternică în domeniul ăsta.

Și cu toate astea, încă îmi place în România. Nu ai timp să te plictisești.

 

free via shutterstock