A apărut ieri un clip făcut de Vlad Grigore în care a fost agresat de niște gealați taximetriști, pentru că nu a vrut să plătească 50 de lei pentru o cursă, cât pretindea taximetristul. Toate astea cu girul companiei de taxi, care a trimis alți taximetriști să rezolve problema.

Pentru cei ce sunt din afara orașului, în București se practică chestia asta, cu negociat cursa, mai ales noaptea. O cursă de 10 lei poate costa 50, că așa vrea taximetristul.

De acord, 1,39 nu e un tarif corect, dar până una alta ăsta e. Dacă nu îți convine, apucă-te de altceva, nu mai face taxi.

Și acum, cum ar arăta o lege aspră, dar dură, care să îi oblige pe taximetriști să aibă cameră video pe bord, pornită 24/24 cu backup la compania de taxi? Credeți că oligofrenul din imagine ar mai avea același elan?

Și cum ar arăta și o legislație care să interzică taximetriștii individuali care sunt partenerii unei companii și atât? Fiecare companie de taxi să fie obligată să aibă mașinile proprii iar șoferii să fie doar angajați.

Ar fi mai ușor să se ia măsuri împotriva maimuțelor ca asta din video.

Daca spun ca nu-mi plac "taximetristii" oare sunt rasisit?!?Azi noapte nu am gasit Uber asa ca am fost nevoit sa folosesc un taxi de la @Mondial Taxi . Nu am mai mers cu taxiul in Bucuresti de o gramada de vreme si acum mi-am reamintit de ce fug de ele.Voi stiti ce oameni iau taxiuri in Bucuresti? Daca nu stiti va explica baietul din imagini.Povestea pe scurt:1. Fac cu mana si opreste o masina. Eram aproape de Radisson Hotel.2. Ma intreaba unde merg, ii spun adresa si ma urc in masina.3. Realizez ca nu a dat drumul la aparat si ii cer sa dea drumul.4. Imi spune ca nu are sens ca oricum ma costa 50 de lei.5. Vreau sa sun la compania de taxi 6. Trage pe dreapta si zmulge de pe bord hartiile spunandu-mi sa ma dau jos din masina.7. Sun la dispecerat iar dispecera imi spune ca trebuie sa ma dau jos din masina. 8. Dispecera transmite prin statie sa vina alte masini de taxi sa-l ajute pe colegul care merge fara aparat.9. Apar specimenele din video.10. Intr-un final ajunge si politia.#taxi #Bucuresti #taxiMondial #maibinenu

Posted by Vlad Grigore on Sunday, March 6, 2016