danger

Aseară am văzut la Digi24 un reportaj despre admiterea la facultăți de anul ăsta, cu focus pe ASE, unde se intră pe baza de eseu motivațional, examenul de admitere fiind eliminat. Bine, aș putea înțelege că se dorește un număr cât mai mare de concurenți înscriși, din rațiuni financiare ( există o taxă de înscriere pentru fiecare facultate), dar nu pot înțelege relevanța eseului motivațional în domeniu de științe exacte sau economice. În fine, trecem peste asta și ajungem la nemulțumirea de fiecare an a candidaților și părinților: coada și birocrația.

Meteahna veche de când lumea la noi, să avem cozi, să se îmbulzească lumea, să se întindă nervii la maximum, și să ne batem joc de ăla din fața ușii.

Pentru că, după cum spune chiar domnul rector, e riscant să organizezi o admitere online, pentru că ai nevoie de documente în original, cum ar fi diploma de bacalaureat. Pentru că da, așa e, are dreptate, nu poți verifica autenticitatea după ce a fost declarat admis și în cazul în care se dovedește a fi falsă diploma sau media, să fie descalificat și locul să urmeze a fi ocupat de următorul pe listă.

Pentru că da, online-ul e un balaur, nu ne trebuie nouă așa ceva, doamne ferește, în anul 2014. Noi avem nevoie de acte în original, să fie scris negru pe alb. Pentru că ce-i în mână nu-i minciună.

 

danger via shutterstock