donkey

Făcându-mi curaj azi dimineață să mă dau jos din pat, răsfoiam timeline-ul de pe twitter și mi-a ajuns în fața ochilor un articol scris pe un ton foarte, dar foarte revoltat și numulțumit despre conferința Social Media 4 Parents, la care autorea nici măcar nu a participat, dar știe foarte bine că a fost nasoală rău de tot. Printre multele nemulțumiri citite acolo, mi-a rămas în cap că nu s-a discutat mai mult despre relația blogger-client-agenție. Cu alte cuvinte, despre bani, că banii ne omoară și asta ne roade cel mai tare: cum să facem bani mulți cu muncă și efort depuse invers proporțional.

Am întrebat, curios, care a fost metoda de acces la conferință și mi s-a spus că gratis, pe baza de invitații oferite sau solicitate. Ceea ce e foarte mișto, mai ales pentru un domeniu și o nișă care are nevoie de un suport real în problema social media.

Nimeni nu stă să se gândească, înainte să treacă la atac, ce presupune organizarea unui eveniment ca acesta. Resurse, oameni, timp, chiar bani investiți de către organizatori, doar pentru ca membri comunității să se poate aduna la un loc, face schimb de informații și impresii și poate a afla ceva noutăți. Toate astea, gratuit. Fără nici un ban perceput.

Acum, vin și întreb: dacă tot a fost atât de nasol și de ratat evenimentul, de ce nu vă mobilizați, voi, nemulțumiții, să faceți un alt eveniment pe tema asa, mult mai bine realizat, cu subiecte și speakeri mult mai bine pregătiți și cu rezultatele scontate? Bineînțeles,  cu participarea tot gratuită. Că e greu, că nimeni nu are chef, timp și am mai fost și bolnavi când eram mici, nu?

Pentru cei ce nu înțeleg foarte bine, e ca și cum voi ați lua niște oameni care stau afară în ploaie, i-ați chema în casă la un ceai și ei ar începe să se plângă că e ceaiul prea fierbinte. Românism în cea mai pură stare.

 

donkey via shutterstock