bo$$Au trecut aproape 24 de ani  de la revoluție. 24 de ani în care etnia romă, sau țiganii, au crescut ca număr, au populat europa și încep să se impună în România. Numeric aproape că ne-au ajuns, și-au câștigat poziția în societate și, mai mult decât atât, aspiră la cercurile cele mai înalte.

Foarte mulți suntem uluiți de scandalul Băsescu-Bercea. Cum de a reușit fratele președintelui să se combine cu asemenea specimene astfel încât să se ajungă aici. E simplu. Timp de 24 de ani nu le-a dat nimeni peste nas, nu i-a tras nimeni la răspundere pentru faptele lor și mai mult, acum toată lumea vrea să se pună bine cu ei. Pentru că au putere, au bani, impun frică și respect. Și e bine cunoscută meteahna românului de a se face ”frate cu dracul până trece puntea”. Numai că acum regulile s-au cam schimbat, dracul deține și puntea și malul celălalt.

Așa că mă întreb, deloc retoric și oarecum speriat: cam în cât timp vom avea un premier sau un președinte țigan? De etnie declarată mă refer, un interlop de talia lui bercea sau mai știu eu a cui?

Unul cu care să se fi făcut frați politicienii, doar pentru a le fi bine pe punte. Unul devenit deja, în viitor, de-al nostru, din popor.