Relația mea cu căștile

Articol din categoria: andreiu

Nu am putut niciodată să port căști in-ear, mă deranjează foarte tare și îmi dau o stare de inconfort profund care nu îmi permite să le dau măcar o șansă.

Căștile over the ear vin cu o altă problemă, specifică ochelariștilor, cred. Presează lobul urechii peste rama de la ochelar și dau naștere unor dureri, fie de cap, fie de ureche, și la un moment dat, devin incomode.

Am avut noroc acum vreo 10 ani să găsesc căștile astea de la Samsung, care au forma perfectă, intră în ureche doar la suprafață, se prind bine în lobul urechii și le pot ține în urechi cu orele fără să mă incomodeze.

Din păcate, sunt cu jack și de vreo 5 ani nu le mai pot folosi la telefon, deși am și adaptor jack/usb-c.
M-am repliat repede, acum 2 ani, când am văzut la Sescu recomandarea de căști de la Tronsmart. Și deși mi s-au părut suspect de ieftine, la început, și-au făcut treaba excelent. Le găsiți aici, la 170 de lei,

Sunt foarte bune la volan, când țin și telefonul la încarcat. Și erau bune și când aveam câini de scos la plimbare, pentru că anulează destul de bine sunetul de ambient și sunt decente pentru ascultat muzică.

Sunt printre ultimele modele pe care le-am mai găsit pe piață fără să fie in-ear, dar să fie și stabile în ureche, să nu pice când scuturi capul mai brusc.

Din păcate, acum am altă problemă, pentru că nici una din soluțiile de mai sus nu mă ajută când sunt pe motocicletă și cred că mă opresc la Sena, dar aici o să am nevoie de input de la frații motociclisți.

Deci, dacă ai urechile înguste și porți ochelari, opțiunile sunt limitate.

9 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Și la mine încă rezistă, deși au apărut modele mai bune.

 2. #2 Comentariu nou

  QC35 sau acum QC45 nu mi-au făcut niciodată probleme de presiune ureche pe rama de ochelari. Sunt ultraconfortabile.

  in-ear sau almost-in-ear nu sunt de mine decât când fac sport

 3. #3 Comentariu nou

  Mai ai varianta ălora super jmechere care se pun pe tâmple si transmit sunetul cumva prin os, prin craniu. Imi scapa numele tehnologiei acum.

  • #5 Comentariu nou

   wow

  • #6 Comentariu nou

   Este de incerdere? Acest „https://ro.soldius.com/”?

 4. #7 Comentariu nou

  Ar mai fi varianta castilor cu conductie osoasa. Asta daca poti sa treci peste lookul „sport” si pretul destul de piperat.

 5. #8 Comentariu nou

  Pe partea de ‘bone conduction technology’, cele mai bune casti sunt de la AfterShokz, pe care le recomand. Momentan detin o pereche de ‘Titanium’, care pe vremea achizitionarii erau singurele de la ei acum cativa ani, la ~450 lei, care inca functioneaza. Sunt extraordinare pentru bicicleta/alergare, lasand urechea libera, la sala nu prea la folosesc, din cauza muzicii din interiorul salii care se interpune cu muzica din casti.
  Am cate o pereche de casti pentru diverse activitati: airpods, B&O Beoplay H8 si Titanium-urile amintite mai sus.
  Ma bate gandul sa achizionez si o pereche de ‘Air’, varianta mai putin butucanoasa si mai usoara.

  https://www.emag.ro/search/aftershokz?ref=autosuggest_keyword1%252Csearch_bar_after

 6. #9 Comentariu nou

  Sena este o marca de renume pe zona de audio-moto, de aici si pretul.

  Mai ai optiunea aceasta destul de decenta https://www.amazon.de/-/en/dp/B07L4L97G8/?coliid=I3FW3JE7MAWAS5&colid=327QT8FDFZ6F7&ref_=lv_ov_lig_dp_it&th=1

  Mai exista Domio https://domiomotorsports.com/

  Recomand canalele FortNine si RevZilla pentru reviewri moto:

  Ride safe!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.