Proteste homofobe la MŢR. Cine este vinovat?

Articol din categoria: ca la noi

Azi principalul subiect de dezbatere a fost protestul unora împotriva altora care se uitau la un film la Muzeul Ţăranului Român în cadrul evenimentului Luna LGTB, dedicat comunităţii gay. Înţeleg că în timpul filmului s-au apucat oamenii să cânte imnul, să înjure şi să blasfemieze persoanele prezente la proiecţie.

Bineînţeles că fiecare tabără are versiunea ei de poveste, unii că au fost agresaţi şi că jandarmeria sau poliţia nu a intervenit, alţii că de fapt nu a fost aşa grav şi se exagerează intenţionat, au intervenit hipsterii, active-watch şi azi la Guerilla Liviu Mihaiu  a încercat să rezolve cazul.

La radio a intervenit şi purtătorul de cuvânt al jandarmeriei Bucureşti care a răspuns foarte bine la acuzaţia că jandarmii au intervenit „soft” ca să aplaneze conflictul de acolo. Omul a întrebat scurt şi la obiect dacă organizatorul a făcut ceva ca să prevină!!! astfel de incidente. Atât. Doar dacă s-a acţionat cumva pentru evitarea unor conflicte.

Mi se pare absolut normal să te gândeşti la astfel de măsuri încă înainte de a lansa evenimentul. Trebuie să fii conştient că în momentul în care organizezi un eveniment dedicat comunităţii gay o să te loveşti de proteste, oameni violenţi şi extremişti. Oricât de frumos şi tare am vrea să ne minţim, suntem o ţară majoritar religioasă, cu foarte multe prejudecăţi şi fobii.

Au mai scris despre Ovidiu şi Andreea.

0 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Jandarmii erau prezenti la eveniment pentru a proteja participanții. Se știa de pe forumuri că vor exista incidente. Dar în momentul în care a apărut grupul protestatar nu au intervenit, ba chiar afirmau pe afară că ei urăsc homosexualii.
    Se pare că trăim în țara lui Papură Vodă!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.