Am citit aseară o scrisoare a lui Mihai Bendeac în care povestea un episod în care a fost înjurat de un cocalar şi cum se plângea că ne-au cotropit cocalarii şi cât de naşpa sunt ei, cât de nasol o să ajungem şi tot aşa. Un alint, dacă mă întrebaţi pe mine. Scrisoarea completă o puteţi citi aici.

 

 …. Am plecat și m-am oprit după 200 de metri. Am tras pe dreapta și am plâns protejat de cască.Da ! Recunosc ! Am plâns ! Am plâns pentru că mi-am imaginat ce s-ar fi întâmplat dacă aș fi fost un roman obișnuit și nu “vedeta” de la televizor. M-ar fi omorât ? Am plans pentru că ăștia vor ajunge atât de mulți încât ne vor îngropa. Am plans pentru că pe ăla nu-l va întreba nimeni din ce bani și-a luat BMW-ul. Am plâns de ciudă că ne vor strivi visele.Am plâns pentru frate-meu care are neșansa de a crește lângă ei. Am plâns pentru că am ajuns la decizia de a nu avea copii vreodată căci nu vreau să trăiască în lumea ăstora. Căci lumea va fi a lor ! Nu vă mințiți ! Nu vă amăgiți ! Va fi lumea lui Salam și a lui Guță ! Lumea cămătarilor, șmenarilor, maneliștilor, cocalarilor, burtoșilor, nesimțitilor….

 

Paragraful de mai sus mi-a atras atenţia. Păi stai un pic, poate îmi scapă mie ceva. Ăştia descrişi mai sus nu cumva sunt ăia care se uită la emisiunile lui? Nu cumva sunt ăia care îi dau like? Nu cumva e publicul ăla datorită căruia a ajuns vedetă TV, cu tot cu emisiunile lui în care parodia tot felul de personaje de categorie inferioară?

Poate el e un actor bun, pe scenă, la teatru. Poate ştie să joace foarte bine şi în filme. Nu contest asta. Dar din moment ce alegi să parodiezi personaje ca Becali, Vanghelie sau Marian Ţiganu, ştii bine că fix ăstia de mai sus îţi vor face audienţă şi te vor aprecia.

Cumva, ar trebui să te simţi un pic responsabil pentru asta. Poate nu semnificativ, dar un umăr de sprijin cocalăriei ai pus şi tu la un moment dat!