Pe scurt, despre punctualitate.

Articol din categoria: andreiu

Am făcut ieri o glumă pe twitter în care ziceam că, dacă avem o întâlnire stabilită la 12:30 și tu apari la fix 12:30 pentru mine ai întârziat 5 minute.

Lumea a avut reacții diferite, unii m-au înjurat, alții m-au corectat, unii au fost de acord cu mine. Nici nu contează cum se raportează ei la chestia asta, pentru mine contează cum mă raportez eu la ea.

Trecem dincolo de „Punctualitatea este politețea regilor” și ajungem în timpurile pe care le trăim, unde e totul haos, dat peste cap, toată lumea aleargă de nebună fără un start și un finish bine conturat.

Din punct de vedere profesional, business wise, carieristic, punctualitatea, pentru mine, acum, înseamnă „commitement”. Este prima dovadă de respect și încrederere mutuală față de celălalt, de partenerul de discuție, de cel care se află de cealaltă parte a mesei. Dacă nu faci măcar efortul de a ajunge la timp, înseamnă că discuția noastră nu este prioritară. Dacă vii după 10 minute fără să anunți întârzierea, treaba e clară.

Din punct de vedere personal, prietenii mei pot confirma că în majoritatea cazurilor ajung primul când ne vedem, sunt la locul berii cu 10 minute înainte, aproape cu religiozitate. Tot din rațiuni de respect, în primul rând față de mine, apoi față de ei. Normal, sunt situații în care nu ajung la timp sau nu ajung deloc Dar anunț în timp util. Și ni le permitem și sunt acceptate între noi.

Este o chestie moștenită de la taică-miu, care întotdeauna pleacă mai devreme cu 10 minute de acasă spre oriunde are treabă la o oră stabilită. 10 minute pentru situații neprevăzute sau, dacă mergi pe jos, să ai timp să-ți revii în fire, să nu apari gâfâind acolo, transpirat și sleit de orice putere. Tot din respect, prestanță, mai ales față de tine.

Ajungeți, fraților, la timp, că și așa avem din ce în ce mai puțin, nu ne permitem să-l irosim aiurea.

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Mereu ajung mai devreme la intalnire cu cel putin 15 min. Asta pentru ca, nu imi place sa intarzii si sa fiu asteptat de catre cineva. Nu cred ca am pus pret pe cel care vine sa fie exact cu 15 min mai devreme sau exact la fix, ba chiar sa mai intarzie 5-10 min, atata timp cat eu sunt la timp. 😀 Acum, depinde de fiecare persoana.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.