Sunt oameni și oameni. Sunt oameni care aleg să fie autodidacți, oameni care aleg să învețe de la alții mai buni sau mai experimentați decât ei și oamenii care merg la conferințe să învețe chestii. Sau care merg la conferințe și așteaptă să le spună cineva cum să reușească ei și cum să le explodeze business-ul. Chestii pe care nu ți le spune nimeni, pentru că nici nu are de ce și nici nu ar avea cum. Dar asta e altă discuție.

Între oamenii din a treia categorie, ăia care merg la conferințe să le dea cineva rețeta succesului se diferențiază de departe o categorie de oameni cu care nu vrei să interacționezi vreodată. Sau pe care nu i-aș angaja vreodată. Sau cărora nu le-aș da nici o șansă.

Sunt oamenii care după o conferință, când sunt întrebați cum a fost și ce e interesant de punctat după, răspund cu o sinceritate cutremurătoare:

am aflat că lucrurile se schimbă, că nimic nu mai e la fel și că lucrurile care mergeau anul trecut nu mai seamănă deloc cu ce se întâmplă acum în piață”.

Oricare ar fi piața, e universal valabil.

Păi dacă ai nevoie să mergi la o conferință ca să-ți dai seama de dinamica mediului în care ( se presupune că) activezi, atunci e rău de tot. 

Am pornit de la o tipă pe care am văzut-o ieri într-un interviu post conferință. Nu mai știu, din păcate, nici la cine nici despre ce conferință era vorba.