Acum ceva vreme am primit de la Navitel o camera video de bord și un sistem de navigație, flagshipurile lor.

Știu, exact așa m-am întrebat și eu, la ce mai e nevoie de un GPS în mașină, când avem tehnologia în telefon. După ce am cugetat mai mult și am discutat și cu oameni care folosesc GPS, chiar își găsește utilitatea.

Pentru cei ce nu vor să blocheze telefonul pe timpul călătoriei, pe cei care nu sunt speederi și nu-i interesează unde sunt radare sau filtre de poliție, e chiar sănătos și recomandat să ai un sistem de navigație la bord.

Modelul NAVITEL E500 este echipat cu un procesor MStar cu o frecvență de 800 MHz. Bazat pe un sistem de operare Windows CE sigur, dispozitivul are un ecran tactil de 5 inci, cu rezoluție de 800×480.

Ecranul oferă unghiuri de vizualizare largi și o imagine clară chiar și în lumina puternică a soarelui. Memoria internă este de 8GB.

Există un slot pentru carduri microSD de până la 32GB pentru stocarea hărților de navigație suplimentare și a fișierelor media. Capacitatea bateriei încorporate este de 1200 mAh. E cam 430 de lei, preț decent, poate fi un cadou foarte bun. 

După GPS; ajungem la cameră video de bord. E utilă, e foarte utilă de foarte multe ori, eu am cameră de bord de peste un an, nu aș mai renunța la ea pentru nimic în lume.

R1000 este cam cel mai cool produs al lor, e mișto că are mobilitate 360 de grade, are o aplicație de iOS și Android care îți permite să faci toate setările live, în real time și să fii conectat la cameră cam oricând dorești tu.

Filmează FullHD, știu că asta e cea mai frecventă întrebare care se pune referitor la camere. Restul detaliilor tehnice pe site. 

Altfel, anul trecut am băgat un roadtrip european de vreo 5000 de km cu mașina, anul ăsta încă nu știm unde plecăm exact. Dacă anul trecut am fost Franța-Slovenia-Croația, anul ăsta mă bate gândul să plec cu mașina spre Polonia, Slovacia, Cehia.

Vedem.