Atât dimineața, cât și seara, se fac cozi mari pe splai, la semaforul de la Vitan – Bârzești dar și la cel de la Mihai Bravu. Pe toate arterele, nu doar pe Splai: și pe Vitan – Bârzești, între Splai și IML și pe Mihai Bravu.

Fiind foarte multe mașini, se face un nor de noxe, fum de mașină, care te îneacă, abia poți respira dacă treci pe lângă ele. Uneori se simte și de sus, de pe malul deltei Văcăreși, care este sus, la vreo 8 metri înălțime.

Atât dimineața, cât și seara, când mă duc cu copilul la grădiniță sau mă întorc acasă, sunt oameni care aleargă pe splai, pe jos, pe lângă mașini. Nu înțeleg de ce ai face asta.

Teoretic ieși la alergat ca să te menții sănătos, să antrenezi plămânii, să oxigenezi creierul, să îți faci bine? Practic, să ieși să alergi pe splai dimineața sau seara este echivalent cu a te duce să te antrenezi în Fukushima, sau undeva într-un mediu toxic, dar toxic rău de tot.

Știu, e delta aproape, sunt copaci, dar noxele alea de la mașini le luați din plin. Aveți parcul Tineretului, aveți parcul IOR, aveți parcul Carol, în zonă, aveți malul deltei, care e mai sus și mai aerisit, aveți opțiuni de alergare.

Dacă chiar vreți să fiți sănătoși și faceți sport pentru sănătatea voastră, nu mai alergați pe splai!

imagine facuta la ora 08:15 AM