Nu mai alergați pe Splai

Articol din categoria: andreiu

Atât dimineața, cât și seara, se fac cozi mari pe splai, la semaforul de la Vitan – Bârzești dar și la cel de la Mihai Bravu. Pe toate arterele, nu doar pe Splai: și pe Vitan – Bârzești, între Splai și IML și pe Mihai Bravu.

Fiind foarte multe mașini, se face un nor de noxe, fum de mașină, care te îneacă, abia poți respira dacă treci pe lângă ele. Uneori se simte și de sus, de pe malul deltei Văcăreși, care este sus, la vreo 8 metri înălțime.

Atât dimineața, cât și seara, când mă duc cu copilul la grădiniță sau mă întorc acasă, sunt oameni care aleargă pe splai, pe jos, pe lângă mașini. Nu înțeleg de ce ai face asta.

Teoretic ieși la alergat ca să te menții sănătos, să antrenezi plămânii, să oxigenezi creierul, să îți faci bine? Practic, să ieși să alergi pe splai dimineața sau seara este echivalent cu a te duce să te antrenezi în Fukushima, sau undeva într-un mediu toxic, dar toxic rău de tot.

Știu, e delta aproape, sunt copaci, dar noxele alea de la mașini le luați din plin. Aveți parcul Tineretului, aveți parcul IOR, aveți parcul Carol, în zonă, aveți malul deltei, care e mai sus și mai aerisit, aveți opțiuni de alergare.

Dacă chiar vreți să fiți sănătoși și faceți sport pentru sănătatea voastră, nu mai alergați pe splai!

imagine facuta la ora 08:15 AM

5 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Tu ai dreptate cu poluarea, dar daca nu stai langa parcurile alea cum ajungi in parc? Te urci in masina, stai in trafic, faci noxe, cauti parcare in buza parcului, alergi, te urci transpirat in masina, stai din nou in trafic pana acasa?

  Am aceeasi problema. Alergam in Politehnica, distanta pana acolo e de cateva sute de metri pe stradute. Dar de un an s-a inchis curtea politehnicii, pentru ca asa au decis jegurile pesediste din conducere. Orice alt parc e la minim 2-3 km distanta. Am de ales intre a merge cu masina sau autobuzul pentru a alerga in parc 4-5 km si a ma intoarce apoi tot cu masina/autobuzul/metroul, si a alerga pe strazi aglomerate sau pe splai pana intr-un punct oarecare, cum ar fi intrarea in parcul respectiv.
  Deocamdata singura solutie pe care am gasit-o e sa ma trezesc mai devreme, pentru a alerga pe splai la orele cu trafic mai redus.

  • #2 Comentariu nou

   stiu ce zic, dar decat sa faci tu cancer la plamani, alergand pentru sanatatea ta, mai bine sa imbacsesti tapiteria masinii cu transpiratie

  • #3 Comentariu nou

   De acord. Dar nu de tapiteria masinii mi-era mie, problema e ca sunt ore cand statul ala in masina iti poate dubla sau tripla timpul alocat alergarii. Plus ca pare si cumva contraproductiv sa mergi cu masina ca sa alergi. Merge in weekend, te duci la padure sau intr-un parc mai indepartat, dar sa faci asta de 2-3-4 ori pe saptamana e aiurea.
   Solutia cred ca e sa schimb sportul. Sau locuinta. Sau orasul.

  • #4 Comentariu nou

   eu ma gandesc sa schimb chiar si tara

 2. #5 Comentariu nou

  Si eu i-am vazut pe splai. De ce nu s-or duce la sala o ora, inainte sau dupa job? Mai bine alergi pe banda decat in poluarea din Bucuresti.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.