Nu este totul despre experți

Articol din categoria: andreiu

Apropo de faptul că AVG vindea datele utilizatorilor de versiune gratuită.

Fără excepție, când apare câte o știre cu vreun virus, vreun hack, vreo breșă de securitate sau vulnerabilitate, apar experții, superiorii, cunoscătorii, sfătuitorii.

Ba că e super prost cine folosește antivirus în 2020, ba că pe iOS nu e nevoie de antivirus, ba că să treci pe Mac și, cei mai amuzanți sunt cei cu: pe linux nu ai probleme d-astea, proști sunt ăia de pe windows.

Ăștia de mai sus sunt cei care cred că lumea se învârte în jurul lor și e totul despre ei. Dacă el știe să Linux, automat toată lumea ar trebui să Linux, ca să nu fie probleme. Ce le scapă lor este că dacă s-ar muta toată lumea pe Linux, s-ar muta și hackerii pe Linux, că acolo ar fi piața.

Ei nu înțeleg, în superioritatea lor nefondată, că atacurile și hackingul nu este destinat lor, ci către utilizatorii profani, normali, cei care folosesc telefonul și/ sau laptopul pentru ce face el, așa cum este.

Un utilizator ca taică-miu nu ar putea niciodată să meargă spre Linux sau iOS. Că are 60 de ani. Sunt categorii întregi de oameni, de toate vârstele, care sunt atehnici sau au cunoștințe de bază de folosit calculatorul. Office, mail, browsing și cam atât.

Știu, sunt ei super proști, că de fapt e super ușor.

Eh, ăstia de mai sus sunt piața targetată de băieții răi, nu specialiștii de linux de pe internet.

3 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Și totuși, iOS e mai simplu decât android. Și e evident ca am avut ani de zile android.

 2. #2 Comentariu nou

  M-aș risca să te contrazic câtuși de puțin apropo de una din idei.
  Atacurile targetează fiecare profil de utilizator în parte și cu cât măsurile de securitate sunt mai mari și implicit nivelul de protecție e mai mare avem de-a face cu atacuri mult mai sofisticate și mai bine targetate.
  Practic nimeni nu scapă, nici bătrânul de 60 de ani și nici expertul în securitate informatică.
  Ambii sunt ținte, iar atacurile pot să-i vizeze și pe ăia cu Linux sau macOS oricât de bine pregătiți sunt.
  Acuma, ideea e că de regulă cu cât nivelul de securitate e mai mare și miza e mai mare, iar costul (material, tehnologic etc.) e și el mai mare tocmai de aceea și pierderea e mai mare.

 3. #3 Comentariu nou

  Uite, vezi, au aparut expertii :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.