Nouă ne plac golanii

Articol din categoria: andreiu

Îl ascult acum pe Nicușor Dan la Guerrilla, la matinal.

Și omul e decent, încearcă să explice logic, coerent, cu argumente, care e situația orașului, cât de gravă era situația în care se afla Primăria Capitalei când a preluat mandatul, că a identificat mare parte din probleme, dar na, lucrurile au nevoie de timp, trebuie să urmeze parcursul legal, e conștient că nu poate mulțumi pe nimeni.

A vorbit și despre trafic, curățenie ( care sunt la primăriile de sector) și că, dacă vrei să stabilizezi orașul trebuie să faci întâi niște sacrifcii.

În general, omul a vorbit de bun simț, asumat, așezat, pare să aibă în continuare un plan, chiar dacă îl comunică prost.

Și, așa cum spuneam acum câteva zile, nu poți mulțumi pe toată lumea, că e absurd. Dar nici nu cred că putem fi exagerat de exigenți cu cineva care e la primul mandat și care pare să face niște chestii pe care le-au ignorat toți ceilalți dinaintea lui.

Mă uitam în spate, la ce primari a avut capitala, pe care îi regretăm pe internet și la care ne uităm cu jind în comparație cu Nicușor Dan:

 • Crin Halaicu
 • Victor Ciorbea
 • Viorel Lis
 • Traian Băsescu
 • Adriean Videanu
 • Sorin Oprescu
 • Gabriela Firea

Au mai fost niște interimari, dar nimic notabil. Ce au în comun ăștia de mai sus, pe care îi regretă lumea, mai ales Băsescu, Oprescu și Firea?

Golănismul, mahalagismul, combinațiile, manevrele, stilul de cartier, de borfași, vorbitul din colțul gurii, populismele ieftine.

De asta are priză la oameni și George Simion. Și Șoșoacă. Cu cât mai mare scandalul cu atât mai bună imaginea în fața gloatei.

Ne place nouă cu golănia, cu scandalul, bagabonțeala. Doar pe Iohannis l-am votat mai civilizat, că îl trimitem prin lume și să nu ne facem de râs la înaltele porți, dar în rest sunt toți după chipul și asemănarea noastră.

Nu îl apăr pe Nicușor Dan, nici nu-i ridic vreo statuie, dar s-ar putea ca pe termen lung să se dovedească mai bun și mai eficient, în tăcerea lui decât precedenții în vociferările lor.

7 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Momentan singura problema a actualului primar este ca traverseaza prin loc nepermis si ca si-a facut multi dusmani, filmarea fiind cu camera ascunsa, detinuat de o firma de „media” infintata in ianuarie 2022.

 2. #2 Comentariu nou

  Problema la el este că nu e manager, e om de execuție.
  Ca să dau niște inside info, vine dimineața la 9 la birou și pleacă după 12 ore de muncă. Se închide în birou, nu primește aproape pe nimeni și studiază acte, proiecte de hotărâri, puz-uri, pud-uri. Eh, asta în condițiile în care el ar trebui doar să coordoneze, pentru că de aia există aparatul de specialitate. Un primar nu se poate pricepe și la salubrizare, și la infrastructură, cultură, sport etc. Tocmai de aia trebuie să delege, doar că el nu are capacitatea asta, nu a condus vreo companie înainte, nu a avut angajați să prindă un pic de experiență din zona asta. Probabil că e un primar bine intenționat, necorupt și care m-aș bucura să reușească pentru că trăiesc în orașul ăsta, dar nu mi-aș pune banii pe el.

  • #3 Comentariu nou

   Dar ți-ai pune banii pe Firea, Negoiță, Oprescu, Lis… așa-i?

  • #4 Comentariu nou

   @iCiolac, nu stiu cum sa zic, dar daca inside info e corect, pai atunci merita tot respectul. Poate o sa inceapa sa mai si delege, dar e bine ca se pune la punct cu problemele.

 3. #5 Comentariu nou

  E un articol foarte corect. Personal îmi doresc sa facă cât mai mult di ce a promis și daca face, să văd că bucureștenii apreciază.

 4. #6 Comentariu nou

  Acelasi lucru e si cu Fritz la Timisoara. L-a injurat lumea ca nu a mai putut da caldura asta iarna pe cand omul explica frumos ca el plateste facturi la gaz dim f,king 2016. Daca nu esti golan populist nu ai nici o sansa in Romania.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.