De ceva vreme încoace s-a dezvoltat, ba am putea spune chiar perfecționat, o nouă subspecie de participant la traficul urban : evenimentistul. Evenimentistul este cel care a rafinat și îmbunătățit aproape de perfecțiune modul de viață al unui simplu om căruia nu îi place să stea foarte tare pe acasă, mai ales seara. Nu face rabat nici în cursul zilei, dar trebuie să merite sacrificiul unei zile libere sacrificate de la job.

Evenimentistul va avea grijă să fie participant la absolut orice eveniment se desfășoară în aria sa de activitate, de câțiva kilometri pătrați, sau până unde are range de acoperire Uber, BlackCab sau Metrorex. O va arde pedant, se va arăta maxim de interesat de subiect și de altfel, extrem de bine pregătit în domeniu, fie el de la fotbal la centrale atomice. Dacă discuția este scăldată de un pahar de vin, cu atât mai fructuoasă va fi. Și bineînțeles, din snobism, evenimentistul va considera că este sub nivelul său comunicarea de informații mai departe, către comunitatea care se presupune că îl susține.

Tot dintr-un snobism capitalist, evenimentistului îi va fi imposibil să refuze invitația la un eveniment. Trebuie să fie acolo! În the spot light. Nu contează că nu are permis de conducere, nu va ezita să participe la o prezentare auto, unde își va expune impresiile despre automobil. Nu contează că este de sex bărbătesc, va recomanda cu toată încrederea noile tampoane de noapte, de la prezentarea cărora tocmai s-a întors.

Evenimentiștii pot acționa solitar sau se pot organiza în brigăzi, pentru o eficiență sporită.

Bineînțeles, vor apărea, odată cu evenimentișii și forțele de rezistență, care vor dezvolta niște antipatii purulente împotriva acestora, dar doar din simplă invidie și impotență. Impotența de a deveni la rândul lor evenimentiști. Impotență datorată unui accesoriu inutil numit generic, ”rațiune”.