Mă tot uit la diverse personaje care fie se laudă în stânga și dreapta că sunt dezvoltatori personali ( coach sună prea pompos), fie aruncă cu tot felul de povești/pilde motivaționale pe unde apucă, pentru a-și consolida imaginea anterior expusă.

Și mă uit la ei, că sunt cam de-o vârstă cu mine ( +- 5 ani), nu știu să fi făcut ceva notabil până la vărsta asta și stau și mă întreb ce-i mână pe ei în luptă. Cum pot să vină să spună cuiva ce are de făcut, când ei nu s-au lovit de nici una dintre situațiile în care e pus interlocutorul.

Cum se gândesc ei că mă pot convinge să le dau niște bani, ca să-mi dea niște pseudo soluții, dacă ei sunt mai mici decât mine ca vârstă și cu experiență 0? Nu poți veni să mă înveți cum să trec marea când tu nu știi să înoți. La fel cum nu-mi poți explica cum să reușesc să am un Aston Martin când tu mergi cu autobuzul. Și să ai pretenția să te iau în serios.

Faptul că ai stat vreo 2 ani într-un ONG și ai ajuns trainer nu înseamnă că mă poți ajuta să mă dezvolt personal, cel mult mă poți ajuta să îmi dezvolt niște aptitudini, punctual.

Pe de altă parte, cunosc vreo 2 oameni (coach de profesie) cu care e mai mare dragul să stai de povești. Pentru că au experiență, au certificare și au vârsta la care pot da sfaturi. Mă gândesc prima dată la Mihai.

Dar să-mi fie iertat, ori de câte ori voi întâlni un puștiulică rebel, cu porniri anticorporatiste să-mi explice cum ar trebui să mă dezvolt personal, voi râde cu poftă.