Ieri am fost la Otopeni să iau pe cineva. Uitasem că e luna august și vin oamenii care lucrează în străinătate acasă, în concediu și va fi plin ochi, la toate cursele care aterizează. Și exact așa era, plin.

Nu știu dacă ați observat, dar foarte mulți oameni care sunt în aeroport, fie la sosiri, fie la plecări, în momentul în care intră în terminal se transformă în niște ființe superioare, cu un self-esteem level 99/100, de parcă sunt cei mai importanți oameni de pe fața planetei. De obicei lor nu le convine nimic, strâmbă din nas la orice și dau vina pe țara asta, că nimic nu merge, că numai la noi se întâmplă așa ceva, că nu avem pic de civilizație în noi. Indiferent că stau la controlul de securitate sau așteaptă pe cineva.

Revenind, ieri erau distinșii domni din fotografie, care se plantaseră exact în culoarul de ieșire al pasagerilor ( unde e chenarul roșu e culoarul) și a fost nevoie de intervenția oamenilor de securitate pentru a-i da la o parte de acolo. Bineînțeles, după parlamentări intense, că de ce își permit să le spună unde să stea, că nu fac nimic, doar așteaptă pe cineva și nu înțeleg de ce trebuie să se dea de acolo. Nu puteau înțelege că blochează drumul dar și accesul la automatele de taxi.

Faza care m-a amuzat și de unde și articolul a fost când unul dintre băieți a concis: ”numai la noi se întâmplă așa ceva, în străinatate nu ai să vezi”. No shit, Sherlock, oare de ce numai la noi și oare din vina cui?

Ca bonus, am văzut oameni care au plătit și 4 ore de parcare. 4 ore! De ce ai sta 4 ore în aeroport?