Ni se cuvin cam multe chestii

Articol din categoria: andreiu

Mă tot uit de o vreme încoace, de când am tot timpul din lume, la reacțiile oamenilor din jurul meu, jurul nostru. Și aparent, lipsa unei rigurozități și discipline pornite de la vârf se reflectă foarte bine în societate, pe toate palierele.

Ni se cuvin chestii, chiar daca știm că sunt ilegale sau contravin regulilor, ni se cuvin.

Ni se cuvine să trecem pe roșu la trecerea de pietoni și să arătăm muie șoferului care trece pe verde și ne claxonează. Doar ne grăbim, nu stăm după semafor, ce se poate întâmpla?

Ni se cuvine să aruncăm gunoaiele aiurea, ce dacă avem tomberoane separate, pentru colectat selectiv? Oricum ăia le amestecă, știm noi mai bine. Nu contează că niște oameni au pus containerele alea cu un scop.

Ni se cuvine dreptul să încercăm să ne băgăm în față la coadă, să nu stăm cu toată plebea la coadă. Îi iubesc, mai ales pe ăia care bagă textul ăla prost ”doar să înreb ceva!”. Păi tot pentru întrebări am venit și noi, că dacă știam răspunsul, stăteam acasă.

Ni se cuvine să dăm șpagă ca să rezolvăm mai repede. Altfel, corupția ucide, dar trebuie să dăm măcar o ciocolată la anaf sau 100 de euro la medic, că oameni suntem.

Ni se cuvine să ni se pară în regulă dacă sărim un pic pârleazul, avem dreptul ăsta și trebuie să fim înțeleși. Ne plac regulile, dar aplicabile altora.

Ca paralelă, pe 16 decembrie a avut kiddo spectacol de balet, spectacol făcut de academia de dans unde merge ea la cursuri. Repetiția finală a fost pe 14 decembrie, la ora 11. Se știa de 1 lună data și ora repetiției, toți părinții am fost anunțați, pe toate canalele posibile.

Nu vreți să știți câți părinți au venit pe la 11:20, 11:30 și întrebau senini: a început cumva repetiția? O mare durere în fund de punctualitate, respect pentru munca profesoarelor, pentru copii. Nimic.

Parte din vină o au și profesorii, pentru că acceptă asemenea comportament.

Dar apare presiunea banilor, ”plătesc deci mi se cuvine să te umilesc”, că e pe banii mei. Nu contează că tu plătești expertiza și cunoștințele, nu omul în sine.

Trist e că ăștia de care vă zic sunt mileniali, generația aia care teoretic ar schimba lumea în mai bine, ne vom educa copii altfel, avem valori și moralitate și verticalitate.

Avem pe dracu, nu suntem în stare de nimic, ne lipsesc atât de multe încât credem că ni se cuvine orice.

Sărbăutori fericite!

5 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Cred ca Romania a pierdut cel putin o generatie si jumatate datorita comunismului. Cred ca abia astia care avem intre 40 si 50 suntem baby boomers, voi sunteti generatia X si de la asta s-a sarit direct la Z. Ca nici Millennials nu poti sa le zici unora ca se supara, daca intelegi ce vreau sa zic. 😉

  • #2 Comentariu nou

   Vorbești prostii…

 2. #3 Comentariu nou

  Punctualitate e jale. Ma uit doar la apropiati si imi vine sa ma iau de cap. Asta mic nu are nici o treaba. „Trebuie sa ajungem la 3? Pai avem timp, e 2:50!” Si in 10 min eu trebuie sa acopar intre 5 si 7 km cu tot cu coborat inainte si scos masina din curte.
  Am citit ca exista tabere pe specific de armata. La vara fix una din aia nimereste.

 3. #4 Comentariu nou

  Ai îmbătrânit tu și ți se pare, Andrei. 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.