Referitor la scandalul de zilele trecute, cu salvamontista bătută de interlop sub ochii unui jandarm care n-a schițat nici măcar un gest, ba mai mult, a stat relaxat la masă cu gorila în continuare.

Majoritatea băieților tineri care acum sunt în slujba legii, sub uniformă de polițist sau de jandarm, au crescut și copilărit cu interlopii în aceleași cartiere, în aceleași blocuri și așa mai departe.

Unii au reușit în viață și altii nu. Unii se plimbă în audi, merțane și bemveuri, alții fac rate la logan. E normal ca cei din urmă să fie aspiranți și invidioși pe interlopi, prin urmare să se aibă bine cu ei. Din motivul ăsta vedem la fotbal interlopi cu polițiști, d-aia vedem cum polițiști cunună interlopi și le botează copii. Pentru că ăia au un statut la care alții aspiră să ajungă. Nu contează cum a ajuns la statutul ăla, de cele mai multe ori ilegal.

Il mai țineți minte pe Șoric de la Piatra Neamț? Care șeful poliției fiind, se întreba de ce e Mararu ( unul din cei mai mari interlopi români) atât de interlop? Doar pentru că dădea bani la oameni și lua camătă? Ei fiind vecini de vile.

Cam asta e situația acum. De asta nu se bagă nimeni. Pentru că nu au nici o motivație să oprească interlopii, sau să termine flagelul infracțional organizat. Nu îi motivează nimic, nici bani, nici statul social. Ba mai mult, mulți sunt deja de-ai lor, mai ales în provincie. Familii mari, unde unii lucreză în spiritul legii și alții nu.