Observ cum s-a creat în ultimii ani o adevărată mișcare de susținere a casei regale în România și a trecerii la monarhie în locul republicii. Eveniemente peste evenimente, marșuri sau diferite activități de susținere și declararea a simpatiei față de Casa Regală a României.

Problemele pe care le văd eu sunt vreo trei:

– pe cine punem pe tron? E clar că Regele Mihai nu mai poate, deși poate ar fi singurul capabil. Să nu aud de Radu Duda, că ăla e un bufon aciuat pe lângă curtea regelui, ne având nimic în comun cu vreo calitate regală. Prințul Nicolae sau cum îl cheamă pe junior pare aerian și mai ocupat să se plimbe cu bicicleta prin țară.

– nu e cam târziu acum, după 25 de ani de dictatură a hoților si a FSN-ului ( că asta e politica nostră, un FSN cosmetizat sub diferite nume) să instaurezi monarhie? doar să schimbăm vinovații de serviciu pentru lucrurile care nu se vor întâmpla?

– cum poate crede cineva că ar putea câștiga un referendum de trecere la monarhie, în condițiile în care PSD are adepți suficienți cât să câștige alegerile și în Bulgaria? credeți că maimuțele alea asistate social vor vota vreodată pentru monarhie? e suficient să le spună Ponta că regele taie ajutoarele sociale și gata, e pa monarhia.

Nu am nimic împotriva mișcării, nu vreau să fiu înțeles greșit. Poate aș vota și eu pentru monarhie în România, doar să-l văd pe iliescu plesnind de ciudă, poate-poate, dar cred că atât entuziasm și emulație în jurul Palatului Elisabeta va produce mai multă dezamăgire decât satisfacție, pe termen lung.