Mișto la Dubai, frumos prin zona golfului, e tare ce fac chinezii, dar mie îmi place libertatea

Articol din categoria: andreiu

Se duce românul la Dubai: băi nenică, e sf la ăștia aici.

Chinezii fac un spital în 6 zile ( fake news ordinar): incredibil, băi, ce înseamnă hărnicia, determinarea, organizarea, băi, incredibil

Toată zona golfului e mișto, peisaje, cămile, nebunie, chestii scumpe doar că dacă faci ceva greșit, bagi bulău pe viață, asta dacă ai noroc să scapi cu viață. Chestii minore, gen să vrei să bei o bere și nu ai unde.

Da, sunt tari toate astea de mai sus, doar că libertățile cetățenilor și drepturile omului sunt puse cam la coada clasamentului priorităților. Chinezii au un comunism groaznic, inclusiv digital, ai un scoring pe persoană fizică, și în baza ăluia te bucuri sau nu de niște privilegii. Știu, și la noi era bine, că era disciplină pe vremea lu Nea Nicu.

Prefer să mă plâng de lipsa autostrăzilor, să ies la proteste la Victoriei iarna, să iau amendă că am băut o bere pe stradă, să scriu liber pe blog, pe facebook, pe twitter, fără să am cenzura statului. Prefer să mă cert cu feministe nebune pentru drepturi și libertăți decât să văd femeile tratate la fel precum cămilele, chiar mai jos decât mamiferele astea.

Și prefer ca și fiică-mea să trăiască tot în libertatea în care s-a născut, nu altfel.

Cine se uită cu jind la ăștia menționați mai sus, e invitat să se ducă să ceară azil acolo, să spună că fuge din calea democrației.

10 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Ai și dat exemple de mare angajament, Twitter și Facebook, adică fix platformele care au privatizat cenzura.

  • #2 Comentariu nou

   ai omis „statului” intentionat, nu?

  • #3 Comentariu nou

   Am presupus că-i de la sine înțeles, doar statul are puterea necesară nu?

 2. #4 Comentariu nou

  Ai dreptate si nu prea… da, sunt tari in care vei face inchisoare pe viata sau chiar poti primi pedeapsa cu moartea, dar nu pentru o bere, sa fim seriosi.
  Am baut alcool pe strada in locuri musulmane destul de traditionale fara nici o problema – da, era intr-o sticla de Cola, csf, ncsf.

  Pe de alta parte faptul ca o tara e condusa de un regim autoritar nu inseamna ca nu o putem vizita in conditii safe si crede-ma ca am fost in slum-uri si in Asia de Sud/Sud-Est si in Africa si n-am avut senzatia nici pentru o secunda ca e ceva unsafe la mijloc. Sincer am avut experiente mai dubioase in Bucurestiul anilor 2000 cand m-am trezit noaptea din greseala pe Pieptanari ca eram ametit si am luat autobuzul gresit.

  Inclusiv am cautat transport dintr-un orasel mic si dubios, noaptea, catre o locatie remote intr-o zona unde erau frecvent checkpointuri militare cu baieti cu pusti de asalt automate.

  Atat timp cat ai niste grija si nu te comporti ca si cum ti se cuvine totul, ca turist, esti safe.

 3. #5 Comentariu nou

  Băi, Andrei, netul ăsta e pur și simplu fascinant. Tu vii și spui că preferi să trăiască fiica-ta într-un loc unde e libertate, cu toate neajunsurile lui, și vine cetăteanul de la primul comentariu să-ți explice că e safe să faci turism în tările menționate de tine. Turism, înțelegi? C-a fost el acolo și știe. Tu nevorbind despre TURISM nicio secundă. Gizăs fucking craist. Despre deșteptul cu celălalt comentariu nici nu mai are rost să pomenesc.

  • #6 Comentariu nou

   retards, men, retards all over:))

  • #7 Comentariu nou

   Relax men, nu a zis de turism, asa e, dar „romanul care se duce la Dubai” ™ se duce in vizita, nu se muta acolo decat daca e stewardessa sau in domeniul petrolier. Uitatul cu jind sau comparatiile nu inseamna ca vrei in secunda doi sa te muti acolo. Relaxeaza-te, respira adanc si nu te mai ataca pe internet ca nu face bine la organism.

 4. #8 Comentariu nou

  Regimurile totalitare sunt mai eficiente, e un adevar. Nu inseamna ca nu putem invata ceva de la ele. Nu chestiile rele, cenzura, ci pe alea bune.

  E absurd sa dai ca exemplu Turcia lui Erdogan cu numarul record de autostrazi construite? Nu trebuie sa te comporti ca Erdogan, trebuie doar sa subliniezi ce a facut el bun. Si sa ii urmezi exemplul in acea privinta.

  In plus, fix d-aia Erdgodan la est si Viktor Orban un pic la vest au fost si sunt votati: ca au facut ceva. Si fix d-aia e absurd ca la noi oamenii visau cenzura si statul etatist din cele 2 regimuri, fara sa faca lucrurile bune pe care acei conducatori le-au facut.

  • #9 Comentariu nou

   Bravo, boss, mai urmează doar continuarea logică ” și Ceaușescu a făcut metrou și canalul Dunăre-Marea Neagră”.
   Plm, nu ți-ar trece prin cap niciun moment că sunt mai „eficiente” tocmai pentru că ăia fac ce vrea pwla lor acolo, nu? Ah, încă ceva, vezi că și Hitler a făcut autosrrăzi.
   Felicitări, Cismaru, azi reușești aici un procentaj bunicel de tot de idioți.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.