Merită să fii erou? Cu ce preț?

Articol din categoria: andreiu

Am văzut ieri știrea despre polițistul luat pe capotă de un turcalete beat mort, târât vreo 400 de metri, apoi proiectat vreo 10 metri în aer ca mai apoi să cadă pe asfalt și să se facă terci. Acum este în comă indusă, are o grămadă de leziuni și familia face un apel disperat la ajutorul comunității, pentru a reuși să facă rost de banii necesari tratamentului în Israel.

Acum, omul ăsta zace într-un pat de spital pentru că a vrut să oprească un nenorocit care conducea beat turtă și care fugea de poliție, pentru a nu-l lăsa pe idiot să pună alte vieți în pericol. Și a ajuns el aproape să-și piardă viața.

Din punctul meu de vedere, legislația este extrem de proastă. Bun, ai fost beat mort și ai dat cu mașina peste polițist? Perfect, din conturile tale se vor lua banii necesari recuperării acestuia. Până la ultimul cent. Ca să simți ce înseamnă să fii mafiot.

Altfel, da, este un erou. Dar cu ce preț? El dacă mâine închide ochii lasă în urmă o familie îndurerată. Pe care o va încălzi prea puțin că au un erou postmortem acasă. Ar fi preferat un om normal, dar viu.

Turcul va primi 5 ani, va ieși în 2 pentru bună purtare și aia a fost.

Merită să fii erou?

hero via shutterstock

0 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  DACA va primi 5 ani

 2. #2 Comentariu nou

  Uzul de arma sa se faca mai des, sa vezi cumintenie… La noi, toti puletii se iau in gura cu organul, ca ei stiu ca ăsta face abuz si are ceva cu ei. Ca in SUA.

 3. #3 Comentariu nou

  vorbim de un politist care in timpul exercitarii functiei a fost accidentat si acum ca sa aiba parte de tratament trebuie sa stranga bani de la oameni ?
  adica statul/MAI etc nu ii asigura recuperarea ? cat de tare. deci esti politist, prinzi niste mafioti, in proces esti ranit si ca atare esti pe banii tai.
  fmm de stat !

 4. #4 Comentariu nou

  e bine ca pentru cristi minculescu au fost bani de tratament, iar pentru un politai nu. nimeni nu o sa vrea sa fie erou in scaun cu rotile sau chiar mort.

 5. #5 Comentariu nou

  Eu sunt adeptul legii talionului: ai luat o viata, esti dator cu propria ta viata.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.