Mens sana in corpore sano nu e tocmai doar un proverb

Articol din categoria: andreiu

Am fost weekendul trecut ( de joi până duminică) într-o tabără de minte, corp și suflet. Știu, și eu am ridicat mai mult decât o sprânceană la chestia aia cu sufletul, pentru că nici eu nu cred în chestii d-astea care nu sunt concrete, dar fiind organizată de băieții de la Flixi, am zis că merită o șansă.

Ca să dau un pic de context, eu am ales să merg la Flixi pentru că sunt singurii care te pot ajuta să slăbești și să te echilibrezi pe mai multe paliere: sport, nutriție, consiliere psihologică, dacă ai nevoie, pentru că sunt toate strâns legate între ele.

Așa că am mers în tabără. Mă așteptam la chestii concrete, gen antrenamente fizice, planuri de dietă, ce să mănânci și când și poate niște chestii d-astea mai ciudate, pe mindfulness, cum am văzut eu la influncerițele alea mari că fac.

Dar nu, nici pe departe.

Ca să mă întorc la titlu, cea mai utilă informație cu care am rămas după tabără este aia că fără un echilibru interior nu poți avea performanțe pe exterior.

Pentru că, în continuare, mintea și creierul sunt panoul de comandă și de acolo pornesc cam toate problemele noastre. Și este important să știm cum să ne relaxăm, cum să ne limpezim mintea, cum să ne odihnim și cum să ne punem ordine în idei, mai ales în vremurile astea, când stăm mult în case, când suntem bombardați cu milioane de informații, când petrecem foarte mult timp în fața displayurilor de la laptop sau telefon.

Fie prin meditație, fie prin antrenamente mentale, fie chiar și prin terapie și sprijin de specialitate, echilibrul pleacă întâi din interiorul nostru. Bașca, doar statul și privit în gol, spre zare, câteva minute poate ajuta foarte mult la odihnit mintea.

Abia apoi putem lucra exteriorul.

Din categoria miturilor sparte, meditația nu este nimic șamanist, așa cum îmi imaginam eu, doar o practică foarte ok de a-ți liniști mintea și gândurile și ideile.

Apoi, am învățat ce specific alimentar are fiecare grupă sanguină și că degeaba mănânc eu salată, cu 0 negativ, pentru că sunt grupă de carnivor. Și că ar fi bine să stau departe de gluten. De exemplu. Și că dieta nu trebuie să existe, ci doar regimuri alimentare echilibrate. Bașca, corpul nostru cam știe ce are nevoie, așa că nu trebuie să excludem chestii din alimentație, nici măcar dulciuri. Mai ales dacă facem efort fizic sau intelectual, e nevoie de glucide, că alea hrănesc neuronii. Știință, frate!

Am mai descoperit că vita cu brocolli e o cină foarte bună.

Putem spune că dincolo de #tatislabește, încep să fiu mai atent și la minte, să mai dau jos din stres, să dorm mai bine, să merg mai mult pe afară, să privesc în gol în zare, să nu mai fiu pe fugă mereu, să fiu mai echilibrat.

Tabăra a fost în număr restrâns, din rațiuni de pandemie, nu a fost comunicată decât între cei care mergem la Flixi, în deplină siguranță și cu tone de dezinfectant peste tot. Dacă situația va fi mai bună, se anunță încă una la vară, care să fie adresată și către o audiență mai largă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[instagram-feed feed=1]