Memento pentru 2024

Articol din categoria: andreiu

Urmăresc cu intensă atenție ce se întâmplă prin zona noastră, cu războiul din Ucraina versus Rusia. Cu informațiile la secundă este Cetin, intrați acolo și aflați mereu chestiile noi, update-uri pe care le vedeți peste 3 ore la televizor sau în presă. Urmărim cam aceleași feeduri de informare, pe twitter, reddit, discord și telegram și el le sintetizează bine și repede.

Eu am urmărit, în schimb, ce fac ai noștri, pentru că sunt convins că, dacă eram în locul Ucrainei, eram de mult vânduți la mia de afișări, clasa noastră politică fiind sub cel mai mic nivel de bărbăție pe care ni l-am putea imagina. Și nu cred că NATO ar fi transpirat să ne apere, în virtutea articolului 5, dacă Klaus convoca CSAT la 5 zile după primul atac.

Nu mă pricep la politică externă, la strategie militară sau de apărare, dar mă pricep să simt că există un pericol real pentru noi când rușii bombardează la 40 de kilometri de granița României. Știu să mă prind că e ceva în neregulă când toate statele din jurul nostru anunță acțiuni, măsuri, sancțiuni și la noi este o liniște de auzi obuzele cum cad lângă Kiev.

Așasar, las o selecție de acțiuni petrecute acum, ca să ne amintim în 2024, când și peneliștii și pesediștii vor veni să ne ceară votul. Și să vedem cum avem, acum, cel mai slab președinte de țară din toate timpurile.

Avem așa:

  1. Ministrul Apărării Naționale, care zice că cei care l-au huiduit pe Ciucă sunt de la AUR și provoacă degringoladă la graniță, cu ajutoarele și toate cele. Asta în timp ce România nu a mișcat un băț timp de 3 zile pentru refugiații care vin din Ucraina. Nimic, zero barat. Ministrul Apărării, un politruc securist influent.

2. Îl avem pe Florin Cîțu, președinte de partid care este la guvernare și care dă primul ministru, care spune că România trebuie să facă ceva prin ANCOM și CNA împotriva manipulării rusești din spațiul media românesc. Lucru care s-a întâmplat în Moldova de vineri. Noi duminică facem un apel la cineva să rezolve. Florin Cîțu care uită că instituțiile alea 2 sunt în subordinea guvernului, cumva.

3. Klaus „ficusul” Iohannis. Cel mai mare magician din lume, omul care ne-a prostit ca pe proști să-i dăm al doilea mandat, acest delay nesfârșit, această durere în cur întruchipată în ardelean skior.

  • Convoacă CSAT marți, la 5 zile distanță de la începutul războiului, cu bombardamente la 40 de km de România
  • Este zero barat în politica externă regionalăâ
  • Așteaptă să vadă ce fac ceilalți ca să reacționeze și el pentru măsuri împotriva Rusiei. Gen închis spațiul aerian.
  • Așteaptă ziua de duminică să ia decizia unui pachet de ajutor pentru Ucraina.

Îmi propun ca lista asta să o populez cu activitatea guvernanților până se termină toată povestea din nord. Care sper să se termine repede și bine pentru Ucrainieni.

Și în 2024 să le putem aduce aminte de nesimțirea cu care ne-au tratat.
De la o postare cu Vasile Dîncu am fost suspendat 3 zile pe facebook, așa că nu voi mai reveni acolo prea curând, dar sunt pe twitter.

În schimb, Olivia Steer, Șosoaca, Oana Lovin și toate trompetele moscovei sunt liberi și postează nestingheriți pe platforma.

Și nu, alternativa nu e doar AUR, nici doar USR. Alternativa trebuie să o găsim sau să o construim repede, pentru că altfel suntem un stat captiv al acestor ticăloși.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.