Văd că sâmbătă a fost iar mare tamtam, iar s-au adunat mii de oameni care să soluționeze și ultima problemă a țării: avortul. Nu știu dacă e bine sau rău, simplul fapt că sunt atât de hotărâți să facă ordine în viețile private ale altora mă face să nu-i pot suporta deloc.

Pentru că avortul necesita un marș care să reglementeze situația din teritoriu, aș propune conducerii coaliției pentru familie, bisericii, habotnicilor și cine se mai autosesizează, următoarele topicuri pentru organizat marș și pentru a lupta împotrivă:

  • să luptăm împotriva accidentelor de circulație cu victime, în principal împotriva traversărilor prin spațiu nepermis.
  • să luptăm împotriva abandonului școlar
  • să luptăm împotriva violenței domestice, indiferent cine stă la primire și cine expediază
  • să luptăm împotriva analfabetismului funcțional.

Astea de mai sus se rezolvă simplu. Știți cu ce? Cu educație! Da, dacă educi pe cineva că nu e bine să traverseze prin loc nepermis, s-ar putea să meargă pe la zebră și să nu moară călcat de mașină.

E bine să crezi și în doamne doamne, dar în astfel de momente s-ar putea să fie un pic neatent și te ia dracu din ușa bisericii. Așa că mai bine e să crezi în ce știi tu că te va ajuta să supraviețuiești.

Așa și cu bătaia domestică, așa și cu abandonul școlar, așa și cu avortul. Educația ne-ar putea scoate din o grămadă de căcaturi în care ne afundă primitivismul vostru.

Cred că cel mai necesar ar fi un marș pentru educație, de orice fel ar fi ea. Da, chiar și sexuală. Educația sexuală nu strică pe nimeni, dar te învață că prezervativul poate fi folosit și altfel, nu doar să-l umpli cu apă și să-l arunci de la etaj.

Ah, ați putea, de asemenea, să faceți niște marșuri și pentru condiții mai bune în spitale, pentru existența de vaccinuri pentru copii, de medicamente pentru restul populației, pentru diverse chestii care ne-ar ajuta să nu murim cu zile, știți.