Unde s-au pierdut opiniile?

Articol din categoria: andreiu, atitudini

Nu știu dacă sunt singurul care observă că lumea nu (mai) intră pe internet ca să schimbe opinii și impresii ci ca să emită verdicte și să aibă dreptate.

Cumva, nu mai putem accepta că există și alți oameni în jurul nostru, care, din întâmplare, ar putea avea alte păreri. Despre orice. Poate unul care are un câine știe mai bine cum stă treaba decât tine, care ai pisică. Sau poate unul care are copil știe mai bine care-i faza decât tine, care ai câine.

Nu crezi? Scrie mâine că vrei să-ți cumperi un telefon și nu știi dacă să fie alb sau negru. În 10 minute vei primi 100 de comentarii care să-ți recomande altceva, pentru știu ei mai bine decât tine.

Mă întreb unde a dispărut capacitatea de dialog, unde a dispărut empatia, unde a dispărut ințelegerea și respectul față de ceilalți.

La un moment dat, la un training de vânzări, ni s-a spus că omul are 2 urechi și o gură tocmai pentru că e important să asculți bine înainte să deschizi gura.

Sufletul, acum parcă suntem toți cu urechile înfundate.

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Ni se pare ca toti astia care avem acces la informatii si putina minte suntem atat de inteligenti incat nu avem nevoie de parerile altora, ci doar de confirmari. Ca de aia avem minte, sa ne pricem cel mai bine la tot. Suntem niste dobitoci.

  2. #2 Comentariu nou

    De fapt asta-i si scopul actual al internetului, sa nu (mai) promoveze idei si opinii ci doar verdicte date de asa-zisii influenceri-bloggeri,chemari la razmerite anti-statale, organizari de chilotareli la metrou, manipulare fatisa, inducere de mesaje false, propagare nazistoida( batranii stirbi sa moara,unele televiziuni sa fie inchise, unele partide interzise prin lege)

  3. #3 Comentariu nou

    Le-au inhibat detinatorii adevarului absolut.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.