În curând la o farmacie de lângă casa ta

Articol din categoria: andreiu

O discuție ipotetică dar care pare din ce în ce mai aproape să ni se întâmple.

– vreau o cutie de prezervative

– va recomand mai bine un test de sarcina. Are aceeasi baza de aplicare ( contactul sexual) dar beneficiile sunt sporite: se utilizeaza după actul în sine și nu de către dumneavoastră ci de parteneră. Este aproximativ la același preț, dar vă spun, ieșiți mult mai bine așa.

– dar eu vreau prezervative

– vă mai putem recomanda pastila de după, are aproximativ aceleași beneficii ca și testul de sarcină și se aplică la aceeași bază

– bine, mulțumesc, mai caut și în altă parte.

Serios acum, mai există vreo farmacie în care să te duci să ceri paracetamol, aspirină, orice chestii banală și să nu încerce doamnele farmaciste să îți vândă cu totul altceva?

Photo by Christina Victoria Craft on Unsplash

8 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  O paralelă foarte bună cu discuția dintre o persoană care vrea să se vaccineze și una care e împotriva vaccinului.

 2. #2 Comentariu nou

  Dacă i-ai da follow Oliviei sau măcar Șoșoacăi nu ți-ar mai trebui farmacie și n-ai mai avea astfel de probleme existențiale.

 3. #3 Comentariu nou

  „doamnele farmaciste” ? Exagerezi. Poate „doamnele vanzatoare”. Sunt alea farmaciste cum sunt eu astronaut.

  • #4 Comentariu nou

   ultima oara m-a batut pe cruce colegiul farmacistilor cand am zis de vanzatoare la farmacie

 4. #5 Comentariu nou

  Eu am dat feedback negativ, după câteva interactiuni similare, farmaciei lângă mine. E din aia individuală, nu din lanț mare, dar mereu primeam cea mai scumpă opțiune sau in cea mai mare concentrație sau cu cele mai multe capsule.
  Ajungi ca milogul la gemulet:
  „-Omega 3, vă rog si ma scuzaț…
  – Da, avem Dopel Hertz, 5700 de capsule de 100pmg la paișpe bețe”
  – Ah, ma scuzaț din nou, da ceva ieftin nu aveți?
  – Mdeah, este asta, de la kkt cu perje, pentru saraki, 10 lei, macar 10 lei ai la tine sau ai venit doar ca sa ne deranjezi?”

  Am dat o steluță pe Google si review. Ce crezi, la o luna, revin pentru niște măști, aveam masca pe fața, tanti de la ghișeu însa m-a recunoscut si pac:” Stați putin, dvs sunteți domnul care ați lăsat mesaj pe Google si ne-ați făcut probleme cu șefu! Trebuia sa ne spuneți pe loc, atunci, ne cerem scuze, nu știam ce aveți nevoie exact, bla bla”

  Am găsit si cealaltă extremă, unde acrlasi produs e 10 lei la Catena dar 20 de lei la Helpnet, alături, la 10m. E ca si cum ai cere o apa la restaurante si nu știi daca îți trece pe bon Voss sau Dorna:))

  • #6 Comentariu nou

   La faza 1 e nesimtire, la faza 2 e normalitate.
   Te poti gandi la orice produs. Daca Carrefour in vinde la 5 lei asta inseamna ca orice magazin (mic sau mare) trebuie sa-l vanda la acelasi pret?

  • #7 Comentariu nou

   nu, HelpNet are niste preturi de zici ca au dat la sapa pt fiecare cutie de orice, sunt efectiv mari!

 5. #8 Comentariu nou

  Lasa farmacistii, ce incredere mai ai cand intri in birou unui doctor si vezi ca are materiale promotionale de la Bayer sau mai stiu eu ce producator de medicamente ?
  Legat de farmacisti:
  1. cu toate ca sunt mult mai bine pregatiti ca medicii pe partea de medicamente si ce efecte adverse au etc. lumea ii priveste doar ca pe simpli vanzatori de medicamente. Cunosc farmacisti care recomanda alte medicamente decat ce a dat medicul pt ca ala a fost prost si nu a intrebat daca au alte boli care se bat cap in cap cu medicamentul de pe reteta si nu, nu o fac pt bani, uneori ce recomanda fiind mai ieftin .
  2. legea din cate am inteles nu ii protejeaza. Adica ar trebui dupa mine sa fie ilegal ca farmacist sa ti se impuna de la angajator „luna asta trebuie sa vinzi de x mii de lei ca sa iti iei nu stiu ce bonus”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.